Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Αντιδράσεις για τον αντικομμουνιστικό νόμο

Εκπρόσωποι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως η έγκριση του νόμου του «Γκολοντομόρ» (που θεωρεί ότι για το λιμό του 1932-33 ευθύνεται το σοβιετικό καθεστώς) θέτει σε αμφισβήτηση την ευαίσθητη πολιτική «ισορροπία» της λεγόμενης συμμαχίας «για τη διέξοδο από την κρίση», που έχουν συγκροτήσει το τελευταίο διάστημα το «Κόμμα των περιοχών», το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το ΚΚ Ουκρανίας. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά ο αντικομμουνιστικός νόμος εγκρίθηκε χάρη στις επίμονες ενέργειες του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Α. Μορόζ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής.

Ο Α. Γκόλουμπ, βουλευτής του ΚΚ Ουκρανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο νέος νόμος εγκρίθηκε με σοβαρές παρατυπίες, αφού δεν έγινε κατορθωτό να συζητηθεί, να υποβληθούν ερωτήσεις στους συγγραφείς του, ενώ στην ψηφοφορία χρησιμοποιήθηκαν οι κάρτες ψήφου βουλευτών που εκείνη την ώρα δε βρίσκονταν στην αίθουσα της Βουλής. Ο ίδιος σημείωσε ότι στις 9/12, στην Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο της στάσης του Κόμματος, μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, απέναντι στη συμμαχία «για τη διέξοδο από την κρίση».

Από τη μεριά του ο Ανταμ Μαρτινιούκ, βουλευτής του ΚΚΟ και Α' αντιπρόεδρος της ουκρανικής Βουλής, σημείωσε πως ο συγκεκριμένος νόμος θα οδηγήσει στον ακόμη μεγαλύτερο διχασμό της ουκρανικής κοινωνίας.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ