Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Ξανά σήμερα στις πύλες του εργοστασίου

Νέα 24ωρη απεργία, καθώς αύριο ολοκληρώνονται και οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Τον αγώνα τους ενάντια στην εργασιακή ομηρία συνεχίζουν με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, που σήμερα το πρωί συναντιούνται ξανά στις πύλες του εργοστασίου περιφρουρώντας τη νέα 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου του Νομού Φθιώτιδας. Επιμένοντας ενωμένοι στα δίκαια αιτήματά τους και διεκδικώντας σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, οι εργαζόμενοι απαντούν στις προσπάθειες της εργοδοσίας και των εργολάβων να τους διασπάσουν και να τους τρομοκρατήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χτες σημειώθηκε νέο κρούσμα τρομοκρατίας, με την απόλυση του Π. Πολίτη, εργαζόμενου σε εργολαβικό συνεργείο της ΤΕΚΝΟΣΤΥΛ, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης. Η απόλυση έγινε ενώ χτες ξεκίνησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, την ώρα που ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ έχει αποδείξει πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του σωματείου. Ο Π. Πολίτης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», η οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» του συνδικάτου. Σε τρομοκρατική απόλυση είχε προχωρήσει περίπου πριν ένα μήνα και η ΜΕΣΚΑ, πετώντας στο δρόμο τον Στ. Ανδριώτη.

Η ένταση της τρομοκρατίας επιβεβαιώνει τον προβληματισμό που προκαλεί στη διοίκηση της επιχείρησης αλλά και στους εργολάβους ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες με μπροστάρη το Συνδικάτο Μετάλλου. Γι' αυτό και η επιτυχία της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, όπως και η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του κλαδικού συνδικάτου, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο, αποκτούν κρίσιμη σημασία για τη συνέχιση και την προοπτική του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ