Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Οι πραγματικές ανάγκες δε χωράνε στη φιλανθρωπία

Από την κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ την Κυριακή
Από την κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ την Κυριακή
Δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, Ειδική Αγωγή, δουλιά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, «όχι» στη διάλυση των ειδικών σχολείων, «όχι» στην εμπορευματοποίηση των αναγκών των αναπήρων και των οικογενειών τους, απαίτησαν οι αγωνιστές ανάπηροι με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Κυριακή, ανήμερα της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Αναπηρία.

Νέοι ανάπηροι, μαθητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, μέλη των οικογενειών των ΑμεΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, μακριά από τις φιέστες που διοργάνωσε η κυβέρνηση, με τις πλάτες της συμβιβασμένης ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Στις 11 π.μ. συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Κοραή, ξεδίπλωσαν τα πανό τους: «Ντροπή δεν είναι η αναπηρία, μόνο ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία. Αντιπαλεύουμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Διεκδικούμε τη ζωή» και πρόβαλλαν τα προβλήματα και τα πραγματικά αιτήματα των αναπήρων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εκφράσανε τη συμπαράστασή τους η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι συνδικάτων.

«Μόρφωση, δουλιά, Πρόνοια, Υγεία, λέμε ΟΧΙ στη φιλανθρωπία», «Πρόνοια - Παιδεία γεμίσαν εταιρείες, θύματά τους είναι παιδιά με αναπηρίες». Με τα συνθήματα να δίνουν τον τόνο, οι ανάπηροι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους «υποδέχτηκαν» παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και μια κλούβα που έκλεινε το δρόμο στην Ηρώδου Αττικού! Και όταν αντιπροσωπεία των αγωνιστών αναπήρων και η βουλευτής του ΚΚΕ θέλησαν να παραδώσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, από την ασφάλεια του πρωθυπουργού τους ζητήθηκε να το παραδώσουν έξω στο δρόμο (!) προκαλώντας έτσι την οργή των διαδηλωτών, που παρέμειναν για αρκετή ώρα στο δρόμο.

Οι εκδηλώσεις της ΣΕΑΑΝ για την 3η του Δεκέμβρη θα συνεχιστούν με εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του μεγάλου πογκρόμ ενάντια στους ανάπηρους της Κατοχής, τη Δευτέρα 11 του Δεκέμβρη στις 12 μ. στο μνημείο του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Την Τρίτη 12 του Δεκέμβρη στη 1 μ.μ. η ΣΕΑΑΝ με την Επιτροπή Νεολαίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30, ενάντια στην ανεργία, για μαζικές προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ