Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε τόπο δουλιάς οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Αθήνας
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της 13ης Δεκέμβρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με τις ταξικές Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα να ανοίγονται πλατιά στους τόπους δουλιάς. Επικεντρώνοντας στις συνέπειες από την ένταση της αντεργατικής επίθεσης σε κάθε κλάδο, οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν να αναδείξουν τις πολιτικές αιτίες των προβλημάτων και τη διέξοδο, τον οργανωμένο ταξικό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προχωρά σε πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν ήδη αποφασίσει οι Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργίας, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου και Οικοδόμων, όπως και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η οποία προχωρά σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή. Αποφάσεις έχουν πάρει ακόμα τα συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου, Λογιστών, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, Ξύλου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οπως και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, το οποίο, μεθαύριο, Πέμπτη, 7 Δεκέμβρη, καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 5.30 μ.μ. με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Μάχη σε κάθε πόλη

Στη Λάρισα, το ραντεβού των ταξικών δυνάμεων είναι στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Λήμνο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν ραντεβού στις 11 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας, ενώ στην ίδια συγκέντρωση και σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Λιβαδοχώρι, καλεί τους αγρότες και η Γραμματεία της ΠΑΣΥ στο νησί. Το ΕΚ Αγρινίου αποφάσισε την πραγματοποίηση της απεργιακής συγκέντρωση στις 10 π.μ στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ το ΕΚ Αρτας καλεί τους εργαζόμενους στην πλατεία Κιλκίς στις 10 π.μ.

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα καλεί στο Φόρο στις 9.30 π.μ. και η αντίστοιχη των Ιωαννίνων στο Δημαρχείο στις 10 π.μ. Σήμερα πραγματοποιούν ευρεία σύσκεψη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και συνεδριάζει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. Το ΕΚ Ηγουμενίτσας καλεί στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο και την Πέμπτη στις 8 π.μ. καλεί σε σύσκεψη σωματείων και αντιπροσώπων για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν σύσκεψη στην Καβάλα, στις 7 μ.μ., στο Γαλαξία, με ομιλητή τον Σωτ. Ζαριανόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων απευθύνει και η Επιτροπή Υγειονομικών Πάτρας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση των εργαζομένων με μάχη για την επιτυχία των απεργιών(2016-11-16 00:00:00.0)
Συσκέψεις και σχέδιο δράσης από τις ταξικές δυνάμεις(2006-12-02 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της μάχης(2006-11-30 00:00:00.0)
Καθημερινή δράση για τον ταξικό γιορτασμό(2004-04-16 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της(2004-03-24 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση εργαζομένων και σωματείων(2004-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ