Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΤΕ
Σε ρόλο «ντίλερ» ο Βουρλούμης

Ολα πωλούνται ανάλογα με την τιμή, λέει ο εκλεκτός της ΝΔ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου

Αποφασιστικός στην περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, συνδέοντάς τη μάλιστα με την «επιβίωση» του Οργανισμού, εμφανίστηκε και χτες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Π. Βουρλούμης. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε προκλητικά ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στην αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, τότε ο «εργασιακός μεσαίωνας» στον ΟΤΕ θα επιβληθεί με νομοθετική ρύθμιση. «Αν δε γίνουν οι αλλαγές, ο ΟΤΕ δε θα επιβιώσει», ισχυρίστηκε ο Π. Βουρλούμης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επανέλαβε ότι ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ.

Για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, ότι το ποσοστό πώλησης στο «στρατηγικό επενδυτή» θα διαμορφωθεί στο 20%, η άποψη Βουρλούμη είναι ότι το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης είναι «σφικτό αλλά ρεαλιστικό» και ότι το ενδεχόμενο πώλησης του 20% είναι «πολύ καλό», καθώς η συμμαχία του «στρατηγικού επενδυτή» με τον ιδιοκτήτη του 15% (το ποσοστό που θα παραμείνει στο Δημόσιο) θα είναι πολύ καλή για τη σωστή διοίκηση του Οργανισμού.

Σε ερώτηση εάν θα πούλαγε τον ΟΤΕ σε περίπτωση που ήταν δικός του, απάντησε ότι «όλα πωλούνται αναλόγως με την τιμή», ενώ στην αντίθετη ερώτηση, εάν θα αγόραζε το 20% έναντι δύο δισ. ευρώ, ο Π. Βουρλούμης απάντησε καταφατικά. Και οι δύο απαντήσεις Βουρλούμη παραπέμπουν σε «ντίλερ» που έχει βγάλει την πραμάτεια του στην αγορά.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΤΕ δεν υπάρχει σχέδιο για αποχώρηση άλλων υπαλλήλων με «εθελούσια έξοδο», με εξαίρεση, τους 667 εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που έχει ολοκληρωθεί.

Καταλήγοντας ο Π. Βουρλούμης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΟΤΕ με την ΚΟΣΜΟΤΕ, αλλά και την καταβολή μερίσματος στους μετόχους του Οργανισμού για το 2007. Το πρώτο θέμα το συναρτά με την αλλαγή του ΓΚΠ στον ΟΤΕ, ενώ για τη διανομή μερίσματος δηλώνει ότι «τα λεφτά υπάρχουν και είναι θέμα των μετόχων να αποφασίσουν τη διανομή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ