Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΤ
Ακόμα δεν κατέθεσε προϋπολογισμό

Εντείνονται τα χτυπήματα σε βάρος του ΝΑΤ κι από την κυβέρνηση της ΝΔ, στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής που θέλει συμπίεση του λεγόμενου κόστους εργασίας κι αύξηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Το 2006 μετράει τις τελευταίες μέρες του και το ΝΑΤ ακόμα δεν έχει καταθέσει προϋπολογισμό για το 2007!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ με επιστολή της στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, οι προϋπολογισμοί γίνονται καθ' υπολογισμό, ενώ ο ισολογισμός έχει να γίνει πάνω από μια πενταετία! «Αλλά και οι προηγούμενοι (ισολογισμοί) έγιναν με συμψηφισμό, όπως αναφέρεται, για να καλυφθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η σκανδαλώδης εύνοια προς τους εφοπλιστές σε βάρος των ναυτεργατών».

Σ' αυτά έρχονται να προστεθούν οι απανωτές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, η διαγραφή χρεών των εφοπλιστών, οι μαζικές απολύσεις ναυτεργατών με βάση τον κανονισμό 3577 της ΕΕ για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών και, βέβαια, τα εκτρωματικά μέτρα της κυβέρνησης για την απαλλαγή των εφοπλιστών της κρουαζιέρας και των ποντοπόρων πλοίων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές με την ταυτόχρονη παρακράτηση απ' αυτούς των εισφορών των ναυτεργατών. Από την άλλη οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες φυτοζωούν με τις εξευτελιστικά χαμηλές συντάξεις. Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί να συνταχθεί ο νέος προϋπολογισμός παίρνοντας ως δεδομένο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της ναυτεργατικής οικογένειας. Παράλληλα, καταθέτει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει συνταχθεί από τους ίδιους τους ναυτεργάτες με βάση τις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ