Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Οργιο τρομοκρατίας από την εργοδοσία και τους βαστάζους της

Με απολύσεις και άθλιες μεθοδεύσεις προσπαθούν να σπάσουν το απεργιακό μέτωπο και να χτυπήσουν το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας

Απάντηση στην ένταση της τρομοκρατίας, με την οποία η διεύθυνση του εργοστασίου και οι εργολάβοι προσπαθούν να κάμψουν τον δίκαιο και πολύμηνο αγώνα, έδωσαν με την επιτυχία της χτεσινής τους απεργίας οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ. Χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία η εργοδοσία μεθοδεύει με κάθε τρόπο τη διάσπαση του αγώνα των εργαζομένων είναι πως οι τρομοκρατικές απολύσεις που ξεκίνησαν πριν ένα μήνα έφτασαν χτες τις 4, ενώ μία ακόμα έχει ήδη δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα, η εργολαβική εταιρεία ΖΙΜΕΝΣ απέλυσε χτες τον Βασίλη Μπονόβα και τον Ανέστη Δουδούμη, οι οποίοι (όπως και ο Π. Πολίτης τον οποίο πέταξε στο δρόμο προχτές η ΤΕΚΝΟΣΤΥΛ) συμμετέχουν στις εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας ως υποψήφιοι με το ταξικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Ακόμα, η ΖΙΜΕΝΣ προανήγγειλε ουσιαστικά και την απόλυση του Νίκου Μπρεκουλάκη - ο οποίος δούλευε στη ΛΑΡΚΟ μόλις 15 μέρες - αφού του είπε να μην πάει στη δουλιά τις επόμενες πέντε μέρες.

Τσιράκια της εργοδοσίας

Τις διασπαστικές μεθοδεύσεις ενισχύουν οι συμβιβασμένες παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες, αφού σαν πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο έχουν ταχθεί ανοιχτά με το πλευρό της εργοδοσίας, προσπαθούν τώρα να «χτυπήσουν» τον ταξικό χαρακτήρα του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, που έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση και την περιφρούρηση της πάλης των εργαζομένων στις εργολαβίες.

Ετσι, ενώ εμφανίστηκαν αρχικά να στηρίζουν το «ανεξάρτητο» (όπως έλεγαν) ψηφοδέλτιο της «Ενιαίας Αγωνιστικής Συνεργασίας», μόλις προχτές, πρώτη μέρα των εκλογών, με το προσωπείο αυτή τη φορά κάποιας «Προσωρινής επιτροπής εργαζομένων εργολαβιών ΛΑΡΚΟ» και μία κατάπτυστη αντικομμουνιστική ανακοίνωση καλούσαν τους εργαζόμενους να μην πάνε να ψηφίσουν! Και σα να μην έφτανε αυτό, με την ίδια ανακοίνωση καλούσαν τους εργαζόμενους να... απέχουν και από τη χτεσινή απεργία! Αποκαλύπτοντας για ποιανού τα συμφέροντα «κοπιάζουν», αφ' ενός σαμποτάρουν ανοιχτά τις αρχαιρεσίες που συνδέονται με την ίδια την ενίσχυση του ταξικού αγώνα και αφ' ετέρου καλούν ανοιχτά τους εργάτες να γίνουν απεργοσπάστες!

Απάντηση στους αγώνες και την κάλπη

Από τη μεριά τους οι εργάτες στις εργολαβίες συνεχίζουν να προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα. Αύριο, αντιπροσωπεία τους θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις αυθαίρετες απολύσεις, στη 1 μ.μ., έξω από το υπουργείο Απασχόλησης. Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και δηλώνει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ