Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Καθολικά και σήμερα στην απεργία

Συγκέντρωση χτες των ταξικών δυνάμεων στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης

Λαϊκό δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, απαίτησαν οι υγειονομικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Eurokinissi

Λαϊκό δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, απαίτησαν οι υγειονομικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
Την αναγκαιότητα του πανεργατικού, παλλαϊκού αγώνα που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί στον τομέα της Υγείας, με καθαρό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης, ανέδειξαν χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Ομόνοια και στην πορεία που ακολούθησε προς το υπουργείο Υγείας. Σαρανταοχτάωρη απεργία για χτες και σήμερα έχουν προκηρύξει ακόμα οι γιατροί των νοσοκομείων και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τα συνθήματα και τα πανό τους, γιατροί και εργαζόμενοι απαίτησαν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις στο βασικό μισθό, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Είπαν «ΟΧΙ» στις ιδιωτικοποιήσεις και τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Λίγο αργότερα, με τους υγειονομικούς, μπροστά απ' το υπουργείο ενώθηκαν και άλλοι συνάδελφοί τους του δημοσίου.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, μεταφέροντας στους υγειονομικούς τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους. Την κεντρική ομιλία έκανε η Λέττα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στη Θεσσαλονίκη υγειονομικοί και συνταξιούχοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κεντρικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ, όπου ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Δημόσια Δωρεάν Υγεία». Λίγο νωρίτερα, στα πλαίσια της απεργίας, το ΠΑΜΕ είχε διοργανώσει συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Α' και Β' ΔΥΠΕ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ