Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Εκκλήσεις χωρίς δεσμεύσεις

Συνεχίστηκε για 6η ημέρα η καθιστική διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης μπροστά στο Κοινοβούλιο

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

«Να σταματήσει να φτιάχνει χαρακώματα και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών» κάλεσε την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Σινιόρα, απορρίπτοντας, όμως, το αίτημά της για νέα κυβέρνηση όπου η σιιτική «Χεζμπολάχ» και οι σύμμαχοί της θα έχουν αυξημένη εκπροσώπηση και δικαίωμα βέτο. Ο Σινιόρα απέτισε φόρο τιμής στον νεκρό νεαρό σιίτη οπαδό της «Αμάλ», εξαίροντας τόσο την οικογένειά του που δε ζήτησε εκδίκηση όσο και τον αναπληρωτή επικεφαλής του Ανώτατου Σιιτικού Συμβουλίου του Λιβάνου, ο οποίος, σε κήρυγμά του, χαρακτήρισε «απαράδεκτη κάθε χρήση βίας μεταξύ διαφορετικών μουσουλμανικών δογμάτων αλλά και μεταξύ διαφορετικών θρησκειών».

Από την άλλη, για 6η ημέρα, χτες, χιλιάδες οπαδοί των «Χεζμπολάχ», «Αμάλ» αλλά και του Χριστιανού Μαρωνίτη στρατηγού Μισέλ Αούν συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη κάμψης της επιμονής τους. Την ίδια στιγμή, η Μαρωνίτικη Καθολική Εκκλησία, μετά από σύνοδο των επισκόπων της, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεδριάσουν στη Βουλή και να καταλήξουν «σε μια νέα κυβέρνηση συμφιλίωσης».

Η μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία του Λιβάνου έχει εκφράσει υποστήριξη στην κυβέρνηση Σινιόρα, παρά το γεγονός ότι ο Μισέλ Αούν έχει συνταχθεί με τη σιιτική αντιπολίτευση. Χτες, απέφυγε να διευκρινίσει αν αποσύρει την υποστήριξη αυτή, γι' αυτό φέρεται να απέφυγε και τον όρο «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» που χρησιμοποιείται από τη «Χεζμπολάχ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ