Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Η αντιπολίτευση επανέρχεται προκαλώντας

ΛΑ ΠΑΣ._

Νέος γύρος πρόκλησης τεχνητής έντασης εκ μέρους της αντιπολίτευσης που έχει οδηγήσει τις εργασίες της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης σε αδιέξοδο... ένταση που μετακυλίεται και στους δρόμους της Βολιβίας, όπου οι λαϊκές οργανώσεις που διοργανώνουν σειρά κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Συντακτικής Συνέλευσης, συγκρούστηκαν με «διαδηλωτές» της αντιπολίτευσης που κατηγορούν τον πρόεδρο Εβο Μοράλες ότι επιχειρεί να στερήσει από την αντιπολίτευση το δικαίωμα συμμετοχής στην κατάρτιση του νέου Συντάγματος της χώρας.

Ειδικότερα η τελευταία τους αφορμή για να προκαλέσουν ένταση, είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, προωθεί διατάξεις που θα διευκολύνουν την επανεκλογή του ΜΑS (Κίνημα προς το Σοσιαλισμό).

Παράλληλα, βουλευτές από το κόμμα «Podemos» («Μπορούμε») ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν επίσης στις απεργίες πείνας, που πραγματοποιούν πολέμιοι του Μοράλες σε διάφορες πόλεις της χώρας. Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει και οι κυβερνήτες της Σάντα Κρους, της Ταρίχα και της Πάντο, τριών περιοχών που «ελέγχονται» από την αντιπολίτευση, που διαφωνούν με το νόμο για τη Γη που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και συνάμα απειλούν με απόσχιση.

Εντελώς τυχαία η αντιπολίτευση υψώνει τους τόνους και προκαλεί ταραχές λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των χωρών της Νοτίου Αμερικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοτσαμπάμπα. Ηδη από σήμερα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι ηγέτες των χωρών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες που αρχίζουν αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ