Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
Επ' αόριστον κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης»...

ΣΟΥΒΑ.--

«Γρήγορη και αποφασιστική βία» εις βάρος όσων διαφωνούν με την επιβολή στρατιωτικής κυβέρνησης ανακοίνωσε χτες ο πραξικοπηματίας αντιναύαρχος των Νησιών Φίτζι, Φρανκ Μπαϊνιμαράμα. Προηγουμένως, επέβαλε σ' αυτό το μικρό νησιωτικό κρατίδιο του Νότιου Ειρηνικού «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» επειδή... «το κράτος απειλείται».

Ακόμη, κάλεσε τους έφεδρους να επιστρέψουν στα στρατόπεδα, αλλά παράλληλα απομάκρυνε «διακριτικά» τους οπλισμένους στρατιώτες που περιπολούσαν από προχτές στους δρόμους της πρωτεύουσας, Σούβα. Επέβαλε παράλληλα στον απομακρυθέντα πρωθυπουργό Λαϊζένια Καράσε να φύγει από τη Σούβα για να αποφευχθούν οι προχτεσινές διαδηλώσεις μερικών εκατοντάδων υποστηριχτών του έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ καταδίκασαν το πραξικόπημα του Μπαϊνιμαράμα ανακοινώνοντας διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας. Ο δε Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ κάλεσε το λαό των Φίτζι να εκφράσει την αντίθεσή του στη δικτατορία Μπαϊνιμαράμα με παθητική αντίσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ