Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκριτική καταδίκη

Γρηγοριάδης Κώστας

Με πολλή φούρια, απ' ό,τι φαίνεται, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο νέος υπεύθυνος («σκιώδης υπουργός») Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας. Τις προάλλες, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την πολιτική που απαξιώνει συνειδητά το δημόσιο σύστημα υγείας, υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων».

Και σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση και κρίση της κυβερνητικής πολιτικής, έτσι έχουν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά, όμως, τα περί απερίφραστης καταδίκης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, φαντάζουν πολύ υποκριτικά. Κατ' αρχήν το ιδιωτικό επιχειρηματικό σύστημα υγείας ανδρώθηκε επί των ημερών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο Π. Αυγερινός, πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, το Νοέμβρη του 2003 δήλωσε - και το επανέλαβε και το Νοέμβρη του 2006 - ότι ποτέ δεν καθιερώθηκε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, στις 19.11.2003, έλεγε ότι «το 1980 η ιδιωτική πρωτοβουλία έλεγχε ποσοστό λιγότερο του 30% του συνολικού χώρου της Υγείας, σήμερα ελέγχει ποσοστό άνω του 50%», κάνοντας την πρόβλεψη ότι ο ιδιωτικός τομέας θα φτάσει στο 70% το 2010.

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο κ. Πρωτόπαππας; Προφανώς και τα γνωρίζει. Οπως γνωρίζει ότι το κόμμα του ήταν και είναι υπέρ της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, μη έχοντας την παραμικρή ουσιαστική διαφορά με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ