Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Απάντηση σε όσους τους θέλουν ομήρους του κάθε εργολάβου, έδωσαν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ, με τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, η οποία αυξήθηκε περίπου κατά 70% (ψήφισαν 124, από 73 προηγούμενα). Συνολικά, οι ταξικές δυνάμεις κατέλαβαν όλες τις έδρες της διοίκησης, εκλέγοντας τρεις αντιπροσώπους στο ΕΚ Φθιώτιδας και έναν στην ΠΟΕΜ.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΕΗ: Απλήρωτοι παραμένουν εβδομήντα πέντε εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν ως ωρομίσθιοι για δύο μήνες (Ιούνη - Ιούλη 2006), σε εργολαβία της ΔΕΗ, στην «Τεχνική Μακεδονική ΟΕ». Η εταιρεία δηλώνει ότι αδυνατεί να τους καταβάλει τα 118.000 ευρώ, γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και άρα δεν μπορεί να πληρωθεί από τη ΔΕΗ. Το σωματείο εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας απαιτεί να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Την ένταξη των ταμείων κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ και Επικούρησης στο ΕΤΑΤ των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, προωθώντας παραπέρα την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων. Μια πρώτη συνέπεια είναι η τεράστια μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για το ταμείο κύριας σύνταξης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης προχωρά η Ενωση Λογιστών Αθήνας, από τις 12 έως τις 19 Δεκέμβρη, στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27). Από την Τρίτη 12/12 μέχρι και την Παρασκευή 15/12 οι λογιστές θα ψηφίζουν από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι αρχαιρεσίες θα συνεχιστούν την Κυριακή 17/12 από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και μετά την Τρίτη 19/12 από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι λογιστές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο και την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ: 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι ταχυδρόμοι, αντιδρώντας στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, που επιτείνεται από τις εξοντωτικές μεταθέσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες εντός του Νομού Αττικής. Σε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης των ΕΛΤΑ, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν για ανάκληση των απολύσεων.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ: Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποιεί την Κυριακή 10 Δεκέμβρη το Σωματείο Γυμναστών Προπονητών Ν. Αττικής, στις 8.30 μ.μ. στην προσωρινή έδρα του σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο σύλλογος Λογιστών Πειραιά καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση στις 11 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΟΤΑ: Να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εργαζομένων» στις εκλογές αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) των ΟΤΑ (11 έως 19 Δεκέμβρη), καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, για την προώθηση αιτημάτων όπως: την πλειοψηφία στα ΥΣ να έχουν οι εργαζόμενοι, να είναι ανακλητά τα μέλη τους, να δίνουν λόγο στο συνδικαλιστικό κίνημα και να καταργηθεί το απόρρητο των ΥΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ