Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
«Οχι» στην εργοδοτική ασυδοσία

Καταγγέλλει την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Τη διοίκηση της ξενοδοχειακής επιχείρησης «ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ ΜΠΙΤΣ» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τουρισμού - Επισιτισμού Πάτρας, επειδή δεν επέτρεψε σε στελέχη της ΕΣΑΚ και στο μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γιωργία Λιόλη να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν... εξουσιοδότηση από την Ομοσπονδία!

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχουν η κυβέρνηση, που λύνει τα χέρια των εργοδοτών με τους αντεργατικούς νόμους της και την τρομοκρατία που εξασκεί η ίδια στα λαϊκά στρώματα όταν αυτά αγωνίζονται, αλλά και το «εργοδοτικό» Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει «τα καθοδηγούμενα, πλέον, βρώμικα κόλπα των "εξουσιοδοτήσεων" από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία και των συνοδοιπόρων τους στο Σωματείο της Πάτρας. Στόχος τους είναι να εμποδιστούν οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις, που θέλουν να ενημερώσουν, να οργανώσουν την αντίσταση, την αντεπίθεση της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, να καταγγείλουν, να αποκαλύψουν το ρόλο που παίζουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου, προκειμένου να περάσει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

«Κυβέρνηση, εργοδότες και κυβερνητικοί συνδικαλιστές πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, η συνδικαλιστική δράση των ταξικών δυνάμεων, ό,τι και αν κάνουν, όποια βρώμικη μέθοδο και αν χρησιμοποιήσουν, δε θα περάσει. Ηδη, οι μάσκες μπροστά στους εργαζόμενους για το ρόλο που παίζουν και με ποιους είναι, στην Πάτρα, έπεσαν», καταλήγει η ΕΣΑΚ Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ