Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι

Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι ενάντια σε απολύσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται από αύριο οι εργαζόμενοι της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», αντιδρώντας στην πρόθεση της νέας εργοδοσίας ν' ανατρέψει τις εργασιακές τους σχέσεις και να προχωρήσει σε απολύσεις. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις ελήφθη σε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι δε θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω και με τον αγώνα τους δε θα επιτρέψουν την εφαρμογή των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας, που προβλέπουν εκτός από τις απολύσεις και κατάργηση του ωραρίου και της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι: Να παρθούν πίσω οι παράνομες απολύσεις και να σταματήσει κάθε προσπάθεια απόλυσης κι άλλων εργαζομένων. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εφαρμογής της μερικής απασχόλησης στους νυχτερινούς φύλακες και στους εργαζόμενους άλλων τμημάτων. Πλήρης εφαρμογή της μέχρι τώρα ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε όλο το προσωπικό και στους νεοεισερχόμενους στην εταιρία και διμερής συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις εργασιακές σχέσεις που θα ισχύουν στην εταιρία. Πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων και της εργατικής νομοθεσίας και όχι κάθε μέρα ν' αλλάζουν οι αποφάσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του εργοδότη.

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Δεν αποδέχονται τις απολύσεις

Εμμένοντας στ' αντεργατικά σχέδιά τους, οι νέοι ιδιοκτήτες, αδελφοί Σαράντη, επιχειρούν να τα θέσουν σε εφαρμογή με διάφορα τερτίπια. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν 9 απολύσεις και προχώρησαν στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, δύο την τελευταία μέρα του Ιούλη και δυο την 1η Αυγούστου, για να μη θεωρηθούν ομαδικές οι απολύσεις!

Οι απολύσεις και η επιχείρηση καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» είναι αποτέλεσμα του ξεπουλήματος του συνεταιριστικού εργοστασίου σε ιδιώτες, που αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας που πρόσκειται στη ΝΔ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε το εργοστάσιο, το οποίο αρνήθηκε να λύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι νέοι ιδιοκτήτες, δε, προτίμησαν να επιχειρήσουν την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων μέσα στο ευνοϊκό αντεργατικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ