Τετάρτη 2 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά του νομοσχεδίου που πλήττει δήμους, δημότες και εργαζόμενους

Την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές προθέσεις να μετατραπούν οι δήμοι σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς, που θα λειτουργούν κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο και εποπτεία του κράτους, εξέφρασαν χτες, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), με τη συμμετοχή και στελεχών του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Εργαζομένων στους ΟΤΑ, κατήγγειλαν το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή, με το οποίο διαμορφώνονται νέοι μηχανισμοί ελέγχου της λειτουργίας των φορέων δημόσιας διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτούς. Παράλληλα, όπως σημειώνεται και στο ψήφισμα που κατέθεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών, το εν λόγω νομοσχέδιο και τα μέτρα που περιέχει «έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: Να υλοποιήσουν τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση των ΣΣΕ, επέκταση του ωραρίου τις απογευματινές ώρες και της μερικής απασχόλησης, κατάργηση της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση».

Με το ίδιο ψήφισμα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούν πλήρη- σταθερή απασχόληση με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις και κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και των δημοτικών επιχειρήσεων. Τέλος, άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των ΟΤΑ, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες και τις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει.

«Στόχος του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης είναι να καθυποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούν ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους», είπε ο Γ. Καταχανάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής μιλώντας προς τους εργαζόμενους. Ο Γ. Ποντικός, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «απέναντι στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου στις εργασιακές σχέσεις απαιτείται συντονισμένη απάντηση όλων των εργαζομένων».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοι Καισαριανής Γ. Κατημερτζής, Πετρούπολης Γ. Γιώγος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικού Χ. Κορτζίδης, Αγίων Αναργύρων Γ. Θεοδωράτος, δηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των εργαζομένων αλλά και την ανάγκη κοινής δράσης αιρετών και εργαζομένων ώστε να λυθούν τα προβλήματα του θεσμού και γενικότερα των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ