Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
«Πρόοδο» και μια «γενική συμφωνία» ανακοινώνει ο Μούσα

ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Μια «κατ' αρχήν» συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πέτυχε ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Αμρ Μούσα τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη 2-3 εβδομάδες συνομιλιών, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι θα επιστρέψει στο Λίβανο τις επόμενες ημέρες, για την οριστικοποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικός συνασπισμός και αντιπολίτευση αποδέχτηκαν να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπου οι πρώτοι θα ελέγξουν λίγο λιγότερο από τα 2/3 και η δεύτερη λίγο περισσότερο από το 1/3. Ετσι, πρακτικά, η κυβέρνηση θα είναι ουδέτερη, ενώ θα απαιτείται η συναίνεση όλων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τη χώρα. Σε μείζον ζήτημα έχει αναδειχτεί η επιλογή ουδέτερου πρωθυπουργού, κάτι που αναμένεται να λυθεί στους επόμενους γύρους συνομιλιών.

Οπως χαρακτηριστικά τόνιζε ο Μούσα, στόχος ήταν να «μην υπάρχει νικητής και ηττημένος. Να νικήσουν όλοι». Διπλωμάτες εκτιμούσαν ότι οι εξελίξεις θα αποκλιμακώσουν κάπως την πολιτική ένταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι καθημερινές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ