Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
«Δε θα καταφέρουν ποτέ να μας λυγίσουν»

ΑΒΑΝΑ.--

Η Κούβα καταγγέλλει τον προκλητικό χαρακτήρα της «βοήθειας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία χρηματοδοτεί αντεπαναστατικές πράξεις με προγράμματα για την υποτιθέμενη «μετάβαση της Κούβας στη δημοκρατία», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκράνμα».

Αναφερόμενη στα 73,6 εκατομμύρια δολάρια που έχουν ξοδευτεί από το 1996 μέχρι το 2005 από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω της λεγόμενης Αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ανάπτυξη, με στόχο την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, η εφημερίδα επισημαίνει: «Οσα χρήματα και να ξοδέψουν, δε θα καταφέρουν ποτέ να λυγίσουν τη θέληση του κουβανικού λαού».

Σε ό,τι αφορά στο υποτιθέμενο κίνημα διαφωνούντων, η εφημερίδα «Γκράνμα» επισημαίνει ότι πρόκειται «για μια ομάδα που χρηματοδοτείται απευθείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πραγματικοί μισθοφόροι... στις υπηρεσίες του ιστορικού εχθρού του κουβανικού λαού, του ιμπεριαλισμού των γιάνκηδων».

Θυμίζουμε ότι στις 15 του Νοέμβρη, έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του Κογκρέσου (GAO) δημοσιοποίησε ότι τα χρήματα που εγκρίθηκαν μετά από σύσταση της κυβέρνησης και της «Επιτροπής Αρωγής για την Ελευθερία στην Κούβα» και στάλθηκαν λαθραία, μέσω οργανώσεων της μαφίας του Μαϊάμι, στους «Κουβανούς αντιφρονούντες», δε δαπανήθηκαν αναλόγως, ενώ ανέφερε πως προέκυψαν και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με «ύποπτους λογαριασμούς».

Πάντως, η εφημερίδα επισημαίνει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε θα πρέπει να αυταπατάται. «Η κουβανική κυβέρνηση και ο λαός θα αναλάβουν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα, να εγγυηθούν την απόλυτη αποτυχία αυτών των σχεδίων... Σχέδια που αφορούν στην ενθάρρυνση της υπονόμευσης και της αντεπανάστασης στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ