Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση τους αυτονομιστές

ΛΑ ΠΑΣ.--

Σε διάλογο κάλεσε η κυβέρνηση της Βολιβίας όσους προωθούν την αυτονομία στις τέσσερις περιφέρειες του νότου (Σάντα Κρους, Ταρίχα, Μπένι και Πάντο) - όπου η αντίδραση έχει δυνάμεις - κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Αλεξ Κοντρέρας.

Ο ίδιος κάλεσε και τα μέλη της Συνταγματικής Συνέλευσης καθώς και τα αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα να αρχίσουν δημόσιο διάλογο, ο οποίος να συμπεριλάβει και προτάσεις σε ό,τι αφορά στην υιοθέτηση της αρχής της πλειοψηφίας για τις αποφάσεις και τα σχέδια νόμου, ενώ εξέφρασε τη λύπη του ότι η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί τον πραγματικό διάλογο.

«Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να βρεθούν λύσεις είναι να μιλήσουμε ανοιχτά», κατέληξε ο Αλεξ Κοντρέρας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγα 24ωρα πριν από τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις μπροστά στα δημαρχεία των 4 περιφερειών, τις οποίες έχουν εξαγγείλει οι συγκεκριμένοι αντιδραστικοί κυβερνήτες για σήμερα, Παρασκευή. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, μιλώντας στη Στρατιωτική Σχολή της Λα Πας κάλεσε το στρατό να υπερασπιστεί την ενότητα της χώρας και υπογράμμισε ότι οι αποσχιστικές ενέργειες έχουν στόχο την αποσύνθεση της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ