Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Γλειφιτζούρια με... 32 ευρώ!

Παρατηρητής και της «χριστουγεννιάτικης» κερδοσκοπίας η κυβέρνηση

Τα χέρια ψηλά σηκώνει για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μπροστά στην κερδοσκοπία που αυτές τις μέρες οργιάζει. Για παράδειγμα, στην πολυδιαφημισμένη «ζαχαρούπολη» της πλατείας Συντάγματος οι καταναλωτές πληρώνουν «χρυσάφι» τη «χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα» που διαμόρφωσε ο Δήμος της Αθήνας, ενώ ανάλογα κρούσμα κερδοσκοπίας εντοπίστηκαν και στην αγορά του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης στα 12 περίπου «σπιτάκια - ζαχαροπλαστεία» της πλατείας Συντάγματος, το μόνο που κατάφεραν να κάνουν μπροστά στις προκλητικά υψηλές τιμές των προϊόντων ήταν να κόψουν πρόστιμα 350 ευρώ σε όσα από αυτά δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους. Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου παραδέχτηκε ότι η «ελεύθερη αγορά» και οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των ζαχαροπλαστείων με το Δήμο Αθηναίων «δένει τα χέρια» των ελεγκτών και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο. Ετσι, οι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι κερδοσκόποι μπορούν να πωλούν ανενόχλητοι τα γλειφιτζούρια μέχρι και 32 ευρώ το ένα, τις πραλίνες 35 ευρώ το κιλό, τη σοκολάτα μέχρι 8 ευρώ τη μία. Την ίδια στιγμή, μια φωτογραφία με τον Αϊ-Βασίλη κοστίζει στους γονείς που δε θέλουν να χαλάσουν χατίρι στα παιδιά τους 8 ευρώ, μία βόλτα μερικών μέτρων επάνω στο πεζοδρόμιο με το πόνι 6 ευρώ και ένα μπαλόνι άλλα 6 ευρώ!

Στον Πειραιά

Νέα κρούσματα αισχροκέρδειας εντοπίστηκαν στη Δημοτική αγορά και σε καταστήματα του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

  • Στο κρεοπωλείο ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ Κ. και Χ. στην οδό Λυκούργου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 110 κιλά νωπός χοιρινός λαιμός Γαλλίας με σφραγίδες ελληνικού εργαστηρίου που παραπέμπουν σε ελληνική προέλευση.
  • Στο σούπερ μάρκετ ΠΕΙΡΑΪΚΟΝ Α.Ε. στο Ν. Φάληρο (Στ. Ειρήνης 7), κατασχέθηκαν 59 κιλά ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, τρόφιμα που είχαν λήξει, διαφορά τιμής από το ράφι στο ταμείο, προϊόντα με τιμή πώλησης μεγαλύτερη από ό,τι το επιτρεπόμενο κέρδος και άλλες αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις.
  • Στο κατάστημα ΜΑΚRΟ Cash & Carry Ανώνυμος Εμπορική Εταιρεία Α.Ε. επί της οδού Λ. Κηφισού 98 και Πέτρου Ράλλη, στο Ρέντη, διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν προσφορές σε τηλεοράσεις χωρίς να αναγράφεται διπλή τιμή, διενεργούνταν προσφορές σε διάφορα είδη προϊόντων ανά τριήμερο χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγούμενος η αρμόδια διεύθυνση της Νομαρχίας Πειραιά όπως ορίζει ο νόμος, ενώ εντοπίστηκαν και 2 περιπτώσεις διαφοράς τιμής από το ράφι στην ταμειακή μηχανή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ