Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Ξεπουλούν και το Μηχανογραφικό Κέντρο

Καταγγέλλουν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη

Να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του Μηχανογραφικού Κέντρου της «Ολυμπιακής», αντί να εκχωρήσει τις δραστηριότητές του στους ιδιώτες, καλούν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος, με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου που σήμερα επιτελεί το ιδιόκτητο Μηχανογραφικό Κέντρο της «Ολυμπιακής», τονίζουν ότι η απόφαση για παύση του έργου κράτησης θέσεων και ελέγχου αναχωρήσεων, πέραν του ότι από το περιεχόμενο της προκήρυξης φωτογραφίζεται κολοσσιαία εταιρεία των ΗΠΑ και αποτελεί σκάνδαλο ευθύς εξαρχής, είναι απαράδεκτη και αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα τόσο για την ΟΑ όσο και τη συγκεκριμένη εταιρική μονάδα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια - υπογραμμίζεται στην Ερώτηση - εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των πάντων και της «Ολυμπιακής», και προστίθεται: «Η όποια επίκληση της έλλειψης επαρκούς προσωπικού, περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων κ.ά. δεν αρκεί για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα που με την πολιτική τους στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" οδήγησαν την εταιρεία στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της, στις δαπάνες για ενοικιάσεις αεροσκαφών αμφίβολων ποιοτικά και αναντίστοιχα με τις ανάγκες της, κ.ά., όσο και στη συνειδητή υποβάθμιση και εγκατάλειψη της συγκεκριμένης εταιρικής μονάδας της "Ολυμπιακής"».

Οι Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών για ποιους λόγους η κυβέρνηση υποθηκεύει συνολικά το Σύστημα Πληροφορικής της «Ολυμπιακής», εντείνει το καθεστώς εξάρτησης της εταιρείας από τεράστια πολυεθνικά συμφέροντα, απαξιώνει το πεπειραμένο υπάρχον προσωπικό και εκχωρεί το αντικείμενο σειράς σημαντικών δραστηριοτήτων του, αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες και άμεσες ενέργειες με την ΟΑ για την ανάληψη, μέσα στα εταιρικά πλαίσια, των απαιτούμενων μέτρων κάλυψης του εγχειρήματος, του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του Μηχανογραφικού της Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ