Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ευρήματα

Γρηγοριάδης Κώστας

...ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μας παρουσιάζει η (εξίσου «περίεργη») υπηρεσία της Κομισιόν που λέγεται «Ευρωβαρόμετρο». Οι Ελληνες - λέει - είναι υπέρ της συμμετοχής στην ΕΕ κατά 57%, αλλά η συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύει ότι δε συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής της, ότι δε μετράει η άποψή τους και ότι δεν υπάρχει «κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική»! Για να μην πούμε τι λένε για την ανεργία, την ακρίβεια, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, την κατάσταση στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας.

Κι αν τα παραπάνω είναι από μόνα τους μια ανεξήγητη αντίφαση, είναι μάλλον ακόμη μεγαλύτερη η αντίφαση που λέει πως το ...72% των Ελλήνων είναι υπέρ της υιοθέτησης ενός «ευρωσυντάγματος».

Αρα ή πρέπει να χαρακτηρίσουμε το όλο φαινόμενο «ανεξήγητο» ή «μεταφυσικό» ή πρέπει να ψάξουμε να βρούμε άλλους λόγους που δημοσιεύονται τέτοιες έρευνες και προκύπτουν τέτοια στοιχεία.

Και μη μας πείτε ότι η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι - τουλάχιστον - ανεπαρκώς ενημερωμένη για τα θέματα αυτά. Εάν η εξήγηση αυτή ισχύει, τότε δε θα έπρεπε να κάνουν έρευνες σαν την προαναφερόμενη. Τις κάνουν, όμως, και όχι μόνον τις κάνουν, αλλά και δημοσιεύουν περιχαρείς τα όποια αποτελέσματα.

Πάντως, εμείς λέμε ότι τις έρευνες αυτές τις διενεργούν υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να «περνάνε» την προπαγάνδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα κράτη - μέλη της και να καλλιεργούν αυταπάτες στον κόσμο.

Εκτός και υποστηρίξει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δε βασίζεται σε τέτοιους και άλλους μηχανισμούς χειραγώγησης, αποπροσανατολισμού κλπ., αλλά στη ...«συμμετοχή των πολιτών». Θα ήταν καλό ανεκδοτάκι...

ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ορισμένων στελεχών του ΣΥΝ, σε τηλεοπτικά παράθυρα, για αποδείξουν πόσο «σύννομοι» είναι ή ότι δεν είναι καθόλου «έκνομοι», όπως είπε ο Βύρωνας Πολύδωρας. Κι έχουν δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Στο κάτω κάτω της γραφής, ο ΣΥΝ στήριξε και στηρίζει («εξ αριστερών» πάντα) τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και υπερασπίζεται με αξιοσημείωτη συνέπεια την «ενίσχυση των θεσμών». Πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται για «ανομία»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ