Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Οι παραγγελίες μένουν στα συρτάρια

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Ερώτηση για το μέλλον της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Βέρα Νικολαΐδου, όπου μεταφέρουν το κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους για το μέλλον της εταιρείας, καθώς ούτε παραγγελίες γίνονται και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για εκποίηση οικοπέδων των εργοστασίων.

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό Αμυνας:

  • Τι προτίθεται να κάνει στο ζήτημα των παραγγελιών.
  • Ποιες συγκεκριμένα είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της «Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας».

«Η ενοποίηση των εταιρειών ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ, τονίζεται στην Ερώτηση, συντελέστηκε στα τέλη του 2003 με τη δημιουργία της νέας εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Παρά το γεγονός ότι πέρασαν αρκετά χρόνια το ζήτημα της βιωσιμότητας της εταιρείας είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το ότι το νέο ΕΜΠΑΕ είναι το μεγαλύτερο από τη μεταπολίτευση και μετά, παραγγελίες δεν έχουν δοθεί καθόλου στην εταιρεία με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη υποαπασχόληση και αύξηση του δανεισμού προκειμένου να καλυφθεί το λειτουργικό κόστος της εταιρίας. Τέτοιες παραγγελίες υπάρχουν εδώ και χρόνια στα συρτάρια του υπουργείου σας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ορισμένες». Παρατίθεται ο σχετικός πίνακας.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Ιδιαίτερα για τα πυρομαχικά των αρμάτων 120 χιλιοστών υπάρχουν πληροφορίες ότι το υπουργείο σας προχωράει στη μερική κάλυψη των αναγκών του στο πυρομαχικό με εισαγωγές. Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί χάνεται άλλη μια ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο για την "αξιοποίηση" της ακίνητης παρουσίας των ΕΑΣ και πιο συγκεκριμένα, για τα οικόπεδα των εργοστασίων Ελευσίνας και Υμηττού στα οποία υπάρχουν οι εγκαταστάσεις παραγωγής και γόμωσης πυρομαχικών.

Οπως είναι φυσικό, η μη ανάθεση παραγγελιών και τα σενάρια για την αξιοποίηση των οικοπέδων, δημιουργούν αναστάτωση στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ