Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Στον αστερισμό των «μεταρρυθμίσεων»

ΡΩΜΗ.--

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του και των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα των «αριθμών» και της λαϊκής δυσφορίας, λόγω του «σφικτού» προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνησή του για το 2007, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και την ώθηση της ανταγωνιστικότητας της ιταλικής οικονομίας, ο Πρόντι εξέφρασε την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει το 2011 δεύτερη πενταετή θητεία στην πρωθυπουργία της Ιταλίας. Παρ' όλα αυτά υποσχέθηκε την ...«προσέλκυση ξένων επενδύσεων και περιορισμό της γραφειοκρατίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις να μπορούν να ανοίγουν μία εταιρεία μέσα σε μία ημέρα»! Υποσχέθηκε τέλος μεταρρυθμίσεις για τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, τονίζοντας ότι «κανένας τομέας δεν μπορεί να προστατευτεί από τον ανταγωνισμό».

«Πανεπιστήμιο Μπερλουσκόνι Φιλελεύθερης Σκέψης»

Ενας ακόμη «πρωταγωνιστής» της πολιτικής σκηνής ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που μάλλον δεν πρόκειται να διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία, δηλώνει ότι προτίθεται να ιδρύσει πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο θα προωθεί τις δικές του «φιλελεύθερες» ιδέες και θα εξαφανίσει οριστικά τις «κομμουνιστικές απόψεις», οι οποίες προωθούνται κατά την άποψη του Καβαλιέρε από τα υπάρχοντα κρατικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Καβαλιέρε, το «Ιδρυμά» του θα είναι στα πρότυπα των αμερικανικών ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα διδάσκονται σίγουρα οικονομία, εμπόριο, νομική, πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία από καθηγητές, αλλά και επισκέπτες όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, αλλά και ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.«Το Πανεπιστήμιο αυτό» δηλώνει ο Καβαλιέρε «Θα αποτελέσει τη βάση της μελλοντικής ηγετικής τάξης της Κεντροδεξιάς. Αυτό είναι το δώρο που θέλω να κάνω στην Ιταλία και είναι κάτι που θα έχει διάρκεια»... Τα σχόλια περισσεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ