Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Τρομοκρατική «επίπληξη» σε συνδικαλιστή

Να εμποδίσει τη συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους επιδιώκει η διεύθυνση των καταστημάτων «Πράκτικερ», βάζοντας στο τρομοκρατικό της στόχαστρο συνδικαλιστές του κλάδου. Ενας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Κανέψος, μέλος της τριμελούς επιχειρησιακής επιτροπής στο «Πράκτικερ» της Λάρισας, ο οποίος δέχτηκε «γραπτή επίπληξη» της εργοδοσίας γεμάτη με συκοφαντικές - όπως τις χαρακτηρίζουν συνδικαλιστές από το πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα «Πράκτικερ» - κατηγορίες, για μη σωστή τήρηση των καθηκόντων του. Το κείμενο της γραπτής επίπληξης τελειώνει με τη σαφή προειδοποίηση ότι αν δε συμμορφωθεί, θα ληφθούν «τα απαραίτητα μέτρα».

Η «επίπληξη» επιβεβαιώνει ότι η εργοδοσία έχει κινητοποιήσει μηχανισμούς χαφιεδισμού για την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Οι παρατηρήσεις (του τύπου «εκείνη τη μέρα συνομιλούσατε με τον τάδε καθυστερώντας στην εργασία σας...») που καταγράφονται για σειρά ημερών εργασίας δείχνουν ότι οι εργοδότες έχουν ξαμολήσει τα τσιράκια τους για να αστυνομεύουν τους εργαζόμενους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτυπώνει την ανησυχία που προκάλεσε στην εργοδοσία η διάλυση πριν λίγους μήνες ενός εργοδοτικού σωματείου στο κατάστημα της Λάρισας, αλλά και οι σταθερές προσπάθειες του πανελλαδικού Σωματείου στα «Πράκτικερ» για την ενίσχυση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων της επιχείρησης. Επιπλέον, δεν είναι άσχετο με την ένταση της τρομοκρατίας που η εργοδοσία μεθοδεύει με διάφορους τρόπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορίζοντας «στόχους αξιολόγησης» - τους οποίους δήθεν συνδέει με «πριμ» - «εξετάζει» την επίδοση των εργαζομένων με ερωτήσεις και συστάσεις του τύπου - όπως εξηγούν συνδικαλιστές - «δεν ήσουν γρήγορος» ή «δε χαμογέλασες σ' έναν πελάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ