Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Πράσινη φιέστα με γαλάζιο πυροτέχνημα

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» παρέστη μόνο στο τυπικό μέρος της ορκωμοσίας

Σε μια ακαλαίσθητη φιέστα, που έμοιαζε με προεκλογική εκδήλωση, μετέτρεψε τη χτεσινή ορκωμοσία των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων η διοίκηση της υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς (ΠΑΣΟΚ). Στη φιέστα συμμετείχε, με τον τρόπο της, και η παράταξη της ΝΔ με μια αποχώρηση - πυροτέχνημα. Το βίντεο που προβλήθηκε θύμιζε διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ ενώ οι ομιλίες της Φ. Γεννηματά, του Γ. Σγουρού και του Γ. Μίχα - που κράτησαν περίπου μία ώρα - ήταν γεμάτες κούφια λόγια που υποτιμούσαν όποιον τις άκουσε.

Απ' την ορκωμοσία αποχώρησε η παράταξη «Υπερνομαρχία Δράσης» σε μια κίνηση εντυπωσιασμού. Ο επικεφαλής της Αρ. Ντινόπουλος μίλησε για μετατροπή της ορκωμοσίας σε φιέστα λες και δε γνώριζε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικό είναι δε, πως η αποχώρηση έγινε αφού η παράταξή του και αυτός παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης...

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) παρέστησαν μονάχα στο τυπικό μέρος της ορκωμοσίας. Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ο Γ. Μαυρίκος, επικεφαλής της ΝΑΣ δήλωσε πως διεξήχθη «μια φιέστα χωρίς αισθητική και γούστο». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ετσι είναι ο δικομματισμός, για τις φιέστες και το θεαθήναι. Απ' την πλευρά μας εμείς δε συμμετείχαμε σ' αυτή τη φιέστα, παρευρεθήκαμε μόνο στο τυπικό μέρος της ορκωμοσίας. Αξία έχει ότι η αντίληψη που έχουμε για τη Νομαρχία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικότερα είναι διαφορετική, μια αντίληψη και μια νοοτροπία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, μιλώντας στον «Ρ» τόνισε πως η παράταξη «θα κάνει μια προσπάθεια ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να χρησιμοποιηθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και όχι εναντίον τους. Αυτή τη στιγμή έχει υποβαθμιστεί σε δημόσια υπηρεσία. Εμείς θα αγωνιστούμε για να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιηθεί υπέρ του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ