Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Δεν την παραδίνουμε»!

Να 'μαστε πάλι εδώ, λοιπόν. Στη μάχη για την Παιδεία. Ενα σύνθημα ν' ακουστεί απ' άκρη σ'άκρη της χώρας: «Δεν την παραδίνουμε»! Οχι. Δε θα παραδώσουμε το δημόσιο αγαθό της Παιδείας εμπόρευμα στα «νύχια» των κερδοσκόπων επιχειρηματιών. Δε διαπραγματευόμαστε με κανέναν το δικαίωμα των παιδιών μας στη γνώση και στη μόρφωση. Η σπουδάζουσα νεολαία, ορθή κι ακλόνητη στις επάλξεις. Τα πανεπιστήμια, ταμπούρια της αντίστασης. Τα σχολειά, μετερίζια της πάλης. «Στα όπλα» η συνειδητοποιημένη διανόηση, η πρωτοπόρα εργατιά, η φτωχή αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα. Σήμερα, είναι η αρχή. Αύριο, η λαϊκή βοή θα δυναμώσει και θ' απλωθεί παντού. Οι δρόμοι θα γίνουν ορμητικά ποτάμια διαδήλωσης. Και στο πέρασμά τους θα παρασύρουν κάθε εμπόδιο στη λαϊκή απαίτηση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Εχουμε «πόλεμο»! Κι είμαστε αποφασισμένοι να «ματώσουμε» για να τον κερδίσουμε. Θα ετοιμαστούμε καλά. Θα οργανωθούμε καλύτερα. Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία κι απαραίτητα μέτρα. Κάθε σπίτι και μια «γιάφκα» αντίστασης. Η λαϊκή οικογένεια, σε ολομέλεια, συνεδριάζει. Ο παππούς και η γιαγιά εξιστορούν τις μάχες της Εθνικής Αντίστασης για λαϊκή Παιδεία, θυμίζουν τις ιδέες, τις αρχές και τις παρακαταθήκες του Γληνού. Ο πατέρας και η μάννα μεταφέρουν την πείρα των αγώνων στη χούντα και μετά τη μεταπολίτευση. Ο γιός και η κόρη ορκίζονται: «Αμμες δε γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες». Ολες οι γενιές μαζί, στην πάλη. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών». Απ' αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κρίνεται το παρόν και διαμορφώνεται το μέλλον της νεολαίας.

Οι αντίπαλοί μας φαίνονται ισχυροί και δηλώνουν ανυποχώρητοι. Είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Η πλουτοκρατία «τρίβει, με χαρά, τα χέρια της». Θα της τα κόψουμε από τη ρίζα. Η κυβέρνηση της ΝΔ «δείχνει, απειλητικά, τα δόντια της». Θα της τα ξεριζώσουμε ένα - ένα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «μας βγάζει, κοροϊδευτικά, τη γλώσσα της». Θα την κάνουμε να την καταπιεί. Ο αναιδής «ψευτοτσαμπουκάς» τους δε θα περάσει. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ρούπι πίσω. Ας σκεφτούν αυτοί, από τώρα, πώς θα υποχωρήσουν. Η τελευταία γραμμή της λαϊκής άμυνας έχει στηθεί στο άρθρο 16 του Συντάγματος. Και ο διακηρυγμένος στόχος της αγωνιστικής αντεπίθεσης είναι η κατάκτηση της Λαϊκής Παιδείας. Θα τον πετύχουμε όσες μάχες κι όποιες θυσίες χρειαστούν.

Σήμερα ξεκινάει μια σκληρή σύγκρουση. Η αγωνιστική φλόγα στα μάτια μας, να γίνει φωτιά στα μπατζάκια τους. Οι σφιγμένες γροθιές μας, σφυριά στον τοίχο της αδιαλλαξίας τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά. Μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι ν' ανατρέψουμε την πολιτική των ταξικών φραγμών στην Παιδεία και να στείλουμε στον αγύριστο τους κάθε λογής διαχειριστές της. Μέχρι το φως της πραγματικής γνώσης και η λάμψη της ουσιαστικής μόρφωσης να διαλύσουν το σκότος της αμάθειας και το έρεβος της αμορφωσιάς για τα παιδιά του λαού. Κι αυτή η μέρα θα 'ρθει και «θα 'ναι ντάλα μεσημέρι»...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζί με τους εργαζόμενους στις 4 Φλεβάρη (2016-01-28 00:00:00.0)
Καταδίκασε τα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη (2015-09-09 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις πιστωτικές μονάδες (2007-10-18 00:00:00.0)
Να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας (2004-02-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός συναγερμός! (1999-12-15 00:00:00.0)
Αντιτάσσουμε την ενωμένη δράση μας (1998-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ