Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Τεράστια δημόσια δαπάνη και για το 2007

Με 40 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει το ελληνικό κράτος τη διαφημιστική προβολή των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού το 2007. Τη σχετική εκστρατεία, που σαν κεντρικό της σύνθημα έχει το «Εξερεύνησε τις αισθήσεις σου στην Ελλάδα» (μετά τον περίφημο... μύθο), παρουσίασε χτες το βράδυ η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά, η οποία έκανε λόγο και για... απογείωση «της ελληνικής βιομηχανίας των διακοπών, του τουρισμού και του ελεύθερου χρόνου» κατά το νέο έτος. Απογείωση που προφανώς την εγγυάται η πολιτική της κυβέρνησης υπέρ του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να το εξυπηρετήσει.

Για του λόγου το αληθές, η υπουργός δε δίστασε χτες να πει ότι «το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σήμερα δημιουργούμε στην Ελλάδα είναι εκείνο που θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο της ψαλίδας στο βιοτικό επίπεδο με τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Αναγόρευσε επίσης τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου σε ...«εθνικούς ευεργέτες», επισημαίνοντας ότι «στην εποχή που οι θέσεις εργασίας και τα μέσα παραγωγής μεταναστεύουν από χώρα σε χώρα, η σύγχρονη και ισχυρή τουριστική βιομηχανία αποτελεί την πιο αξιόπιστη εγγύηση για την απασχόληση και για τη διαρκή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας».

Ωστόσο εντελώς αστήριχτη ήταν - στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναστάτωσης από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις - και η αναφορά της ότι «στην εποχή της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας ο τουρισμός είναι πηγή σιγουριάς και αισιοδοξίας για το μέλλον»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ