Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ζήτησαν την παρουσία των εφοπλιστών

Τα σχέδια του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» πριν και μετά τη μετασκευή του, προκειμένου να διαπιστωθεί τι είδους μετασκευές είχαν γίνει και σε ποια σημεία του πλοίου, καθώς και την αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Hellenic Seaways» (HSW), Κων. Κληρονόμου και Νικ. Βικάτου στη δίκη, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο από την αρχή της διαδικασίας, ζήτησαν χτες με αίτημά τους οι δικηγόροι των θυμάτων και των ναυαγών, στη δίκη που διεξάγεται από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Εχουν περάσει 6,5 χρόνια μετά το τραγικό ναυάγιο που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος και οι εφοπλιστές αγνοούν επιδεικτικά με την απουσία τους από τη δίκη, τόσο τα θύματα από το ναυάγιο του σαπιοκάραβου όσο και τους συγγενείς τους. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε ένας από τους δικαστές της έδρας «οι εκπρόσωποι της εταιρείας δε μας κάνουν την... τιμή να παρευρίσκονται». Για να τον συμπληρώσει ο πρόεδρος Ιωαν. Κατσαμπάνης: «Ολα εκτιμώνται από το δικαστήριο η παρουσία, η απουσία, όλα...».

«Αν οι υδατοστεγείς έκλειναν, το πλοίο θα βυθιζόταν πολύ αργότερα και θα σωνόταν ο κόσμος», είπε ο Λουκ. Μηνιάδης στην κατάθεσή του, ο οποίος στο ναυάγιο έχασε τα πεθερικά του. Στην ερώτηση του αναπληρωτή προέδρου Παν. Κομνηνάκη για το πού αποσκοπούν οι καμπίνες κάτω από το γκαράζ στο χώρο των υδατοστεγών θυρών, ο Λ. Μηνιάδης ήταν σαφής: «Αποσκοπούν μόνο στο κέρδος της εταιρείας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ