Πέμπτη 11 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Εξασφάλισε παράταση της ευνοϊκής σύμβασης

Τη συνέχιση της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στη βάση της - εξαιρετικά ευνοϊκής - συμφωνίας που ίσχυε μέχρι τον Απρίλη του 2006, εξασφάλισε η εταιρεία, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και έκρινε, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «παράνομη, αντισυμβατική και καταχρηστική την καταγγελία εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ της σύμβασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς την "Αλουμίνιον της Ελλάδος"».

Η σύμβαση, που συνδέει μεταξύ άλλων την τιμή που πληρώνει η πρώην ΠΕΣΙΝΕ, με τη διεθνή τιμή του αλουμινίου, έληξε τον περασμένο Απρίλη και η ΔΕΗ επέβαλε το συμβατικό βιομηχανικό τιμολόγιο, απορρίπτοντας την παράταση της συμφωνίας που ζητούσε η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου. Η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» θεωρεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου - η οποία προβλέπει την υποχρέωση της ΔΕΗ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προβλέπει η σύμβαση - διασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της επιχείρησης. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ισχύσει μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης ή την απόφαση διαιτησίας, ενώ συνδέει τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης της ΔΕΗ με τη δεσπόζουσα θέση που έχει στην αγορά και την αδυναμία της «Αλουμίνιον» να προμηθευτεί από αλλού ηλεκτρικό ρεύμα!

  • Στην αύξηση των εξαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος προς την Αλβανία, που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα, συμφώνησε χτες η Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με τον Αλβανό ομόλογό του Γκ. Ρούλι, μαζί με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού των δύο χωρών. Ο Αλβανός υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για «το περίσσευμα που έχει και γι' αυτό που θα πάρει από το εξωτερικό, για να βοηθήσει την Αλβανία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ