Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλήρης ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟικό Νέο Δόγμα

To ρόλο της πλήρους ενσωμάτωσης της Ελλάδας, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στη Λάρισα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο του Τυρνάβου και το χώρο όπου κατασκευάζεται το ΝΑΤΟικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι μέχρι το 2003 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στον Τύρναβο, για τις οποίες ο προϋπολογισμός φτάνει στα 70 εκατομμύρια δολάρια και για την κατασκευή του ΝΑΤΟικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο με προϋπολογισμό 17 δισεκατομμυρίων δραχμών. Πανηγυρίζοντας, μάλιστα, έκανε λόγο για «ριζική διαφοροποίηση της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα»...

Αναφερόμενος στη λεγόμενη προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας, που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις επιδιώξεις της Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, είπε ότι «η ανατροπή του παραδοσιακού συσχετισμού δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας, θα γίνει το επόμενο έτος, με την υπογραφή της σύμβασης των Μιράζ στο γ` δεκαήμερο του Αυγούστου, και των Γιουροφάιτερ μέχρι τον Οκτώβρη». Ισχυρίστηκε, δε, ότι «δεν κινδυνεύουμε να επισέλθουμε σ' ένα ευκαιριακό και άκρατο ανταγωνισμό εξοπλισμών». Επίσης πρόσθεσε ότι οι εξοπλισμοί πρέπει ν' αποτελούν και εγγύηση για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου. Εννοώντας στην ουσία, δηλαδή, ότι πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο που θα εξυπηρετούν ανά πάσα στιγμή τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Τέλος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, είπε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ίδρυση Στρατιωτικού Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ