Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι φονιάδες δεν μπορούν να κρυφτούν

Ενα ακόμα έγκλημα της εργοδοσίας αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας

Η παράδοση της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες - που εδώ και χρόνια μεθοδεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - μαζί με την αυθαιρεσία των εργολάβων οδήγησε μόλις προχτές σε ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα. Ενας οδηγός ηλικίας περίπου 60 ετών (τα στοιχεία του δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι και αργά χτες το βράδυ) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφοράς πρώτης ύλης (για παραγωγή σιδηρονικελίου), στα μεταλλεία του Αϊ-Γιάννη στη Βοιωτία (Νέο Κόκκινο).

Η μεταφορά των πρώτων υλών έχει παραδοθεί σε εργολάβους. Σύμφωνα με εργαζόμενους, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι κυριολεκτικά σαράβαλα. Το φορτηγό που οδηγούσε ο 60χρονος εργάτης, ο οποίος ήθελε περίπου δύο μήνες για να βγει σε σύνταξη και δούλευε σε συνεργείο του Σαββίδη (γνωστού στην περιοχή για εργασίες αμμοβολής που αναλαμβάνει) έπεσε σε γκρεμό.

Στη χτεσινή περιοδεία ο Τ. Τσιόγκας σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθεί το αν και τι είδους συντήρηση είχε γίνει στο όχημα (σύστημα πέδησης, οδήγησης, ελαστικά, φρένα κλπ.), η οποία πρέπει να είναι αυστηρή, με δεδομένο ότι το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Μόλις πριν μερικούς μήνες είχε γίνει ανάλογο «ατύχημα». Τότε ο εργάτης, που παραμένει σακατεμένος, είχε γλιτώσει απ' το θάνατο τελευταία στιγμή, ενώ το όχημα μένει ακόμα στη χαράδρα όπου είχε πέσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ