Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αντίσταση στη συμμαχία εργολάβων - διοίκησης

Με τους εργαζόμενους συζήτησε ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, στην αλλαγή της βάρδιας

Εργάτες στην πύλη της ΛΑΡΚΟ, σε περιφρούρηση απεργίας τους τον περασμένο Νοέμβρη
Εργάτες στην πύλη της ΛΑΡΚΟ, σε περιφρούρηση απεργίας τους τον περασμένο Νοέμβρη
Η ενίσχυση του ενωμένου ταξικού αγώνα είναι μονόδρομος. Το κάλεσμα των κομμουνιστών που γίνεται πιο επιτακτικό και πιο επίκαιρο μπροστά στην ένταση της τρομοκρατίας εργολάβων και διοίκησης, μετέφερε στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Στην κουβέντα που στήθηκε στην πύλη του εργοστασίου με το ζωηρό ενδιαφέρον εργαζομένων απ' τις εργολαβίες, στην αλλαγή της βάρδιας, το μήνυμα του ΚΚΕ ήταν καθαρό: δυναμώστε τον αγώνα που μήνες τώρα δίνετε για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, για να φύγουν οι εργολάβοι. Βγάλτε συνολικά πολιτικά συμπεράσματα: δε γίνεται οι εργάτες να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα με τους εργολάβους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους.

Η ίδια η εμπειρία επιβεβαιώνει διαρκώς πως οι εργάτες δεν μπορούν να πορεύονται παρά μόνο σε τροχιά σύγκρουσης με το κεφάλαιο: παρά τις αποπροσανατολιστικές υποσχέσεις για προσλήψεις - που η εργοδοσία «μοιράζει» απ' το... Νοέμβρη - και πέρα απ' τις τρομοκρατικές απολύσεις 38 εργαζομένων (μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές κι άλλοι πρωτοπόροι εργάτες), όσοι προσλήφθηκαν σ' εργολαβικά συνεργεία απ' την αρχή της χρονιάς, απασχολούνται πλέον με τρίμηνες συμβάσεις και χωρίς να τηρείται η κλαδική σύμβαση των μεταλλεργατών.

Ο Τ. Τσιόγκας σημείωσε ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση του ΚΚΕ απέναντι στο δίκαιο αγώνα που δίνουν και πρέπει να συνεχίσουν οι εργάτες, με μπροστάρη το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή Επερώτηση του ΚΚΕ για τις πρόσφατες απολύσεις.

Σε συνάντηση που έγινε με στελέχη της επιχείρησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε ευθέως το ζήτημα της άμεσης επαναπρόσληψης όσων πετάχτηκαν στο δρόμο, για το οποίο η εργοδοσία «ένιψε τας χείρας» της. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της διοίκησης ομολόγησαν ουσιαστικά πως, η «απομάκρυνση» πάνω από 30 εργατών έγινε με δική της παρέμβαση αφού, ο αριθμός όσων απασχολεί κάθε εργολάβος καθορίζεται σε συνεννόηση με τη ΛΑΡΚΟ... Τις πρόσφατες απολύσεις που έγιναν στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ