Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Ξεκινά αύριο το 20ό Συνέδριο

Σε απολογισμό δράσης αλλά και σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι πάνω από 80 αντιπρόσωποι που θα πάρουν μέρος στο 20ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, που ξεκινάει αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες έντασης της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου, η οποία εκφράστηκε - μεταξύ άλλων - στο κλείσιμο ή τις συγχωνεύσεις μιας σειράς επιχειρήσεων του κλάδου (π.χ. ΕΛΙΝΑ, ΔΑΝΙΗΛ, ANKER, Γραφικές Τέχνες κλπ.), την εργοδοτική τρομοκρατία (π.χ. μεθοδεύτηκαν απολύσεις συνδικαλιστών), προσπάθειες για μείωση του «κόστους» παραγωγής (όπως τα σχέδια για μείωση προσωπικού στη ΣΟΦΤΕΞ) κλπ. Ωστόσο, η σημαντική εμπειρία που συγκέντρωσαν οι εργάτες κι οι εργάτριες του κλάδου από το προηγούμενο συνέδριο - στο οποίο ανέδειξαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας τις ταξικές δυνάμεις - αλλά και η ανάπτυξη αγώνων με οδηγό την ανάγκη να δυναμώσει η ταξική ενότητα και πάλη, ενισχύει την αισιοδοξία με την οποία ο κλάδος φτάνει στο 20ό Συνέδριο.

Στη βάση αυτή, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Τύπου - Χάρτου» καλεί με τη διακήρυξή της σε αγώνες για τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης - σύγκρουσης ενάντια στην πλουτοκρατία, σημειώνοντας: «Μπαίνει ένα ερώτημα, στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε! Θ' αντιταχθούμε σ' αυτή την αντιλαϊκή αντεργατική λαίλαπα; Θα συγκρουστούμε με τη λογική της μπλε ή πράσινης λιτότητας, τη λογική του δικομματισμού; Θα βάλουμε πλάτη για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων στη ΓΣΕΕ, με το δυνάμωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να μην έχουμε συμβάσεις των 0,77 λεπτών αύξησης, για να μην έχουμε "κοινωνικούς διαλόγους" για το τι θα χάσουμε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ