Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δε δεχόμαστε παρακολούθηση και ομηρία 10 εκατομμυρίων Ελλήνων

Από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζητήθηκε χτες, μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από δημοσιογράφους να σχολιάσει τη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με τις κάμερες παρακολούθησης μετά την επίθεση εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας. Στην απάντησή της σημείωσε:

«Δεν υπάρχουν τεχνικά μέσα τα οποία μπορούν να επιλύσουν κοινωνικά πολιτικά προβλήματα, ακόμα και το θέμα της κοινωνικής εγκληματικότητας. Αν ήταν με τα μέτρα καταστολής να είχαν λυθεί θα τα είχαν λύσει.

Κοιτάξτε όμως: Δε θα δεχτούμε με τίποτα, στο όνομα του οποιοδήποτε κινδύνου, να παρακολουθούμαστε 10 εκατομμύρια Ελληνες και να είμαστε όμηροι αυτών που θα συλλέγουν το υλικό των πληροφοριών. Και αυτό θα το συλλέγουν οι ΗΠΑ, θα είναι πολιτικοί μηχανισμοί αυτοί που θα συλλέγουν τις πληροφορίες και θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά βούληση. Υστερα, ποιος θα μας προφυλάξει από αυτούς που θα μας παρακολουθούν και τις προβοκάτσιές τους; Τι μέσα έχει ο ελληνικός λαός και ο κάθε λαός για να προφυλαχτεί; Δεν υπάρχουν. Αρα, λοιπόν, η λύση είναι η προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών, των ατομικών και των συλλογικών δικαιωμάτων και βεβαίως όλα τα άλλα ζητήματα είναι βαθύτατα πολιτικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ