Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ομολογούν την αμερικάνικη χρηματοδότηση

αλλά το βιβλίο δε θα αποσυρθεί!

Το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, για το οποίο έχουν καταγραφεί πλείστες σοβαρές καταγγελίες ότι είναι βαθιά αντεπιστημονικό και ανιστόρητο, δε θα αποσυρθεί.

Αυτό δήλωσε χτες στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, απαντώντας σε μια εύκολη ερώτηση - σχεδόν «πάσα» στην κυβέρνηση - που κατέθεσε ο βουλευτής Στ. Παπαθεμελής. Ο Στ. Παπαθεμελής ανέδειξε το θέμα στις εθνο-χριστιανικές του διαστάσεις οι οποίες επιτρέπουν διαφορετικές προσεγγίσεις, στηρίζοντας τη θεοκρατική - αντιεπιστημονική αντίληψη για την ιστορία και σίγουρα συσκοτίζουν το κύριο: Οτι εδώ πρόκειται για ξαναγράψιμο της ιστορίας με βάση το τετράτομο εγχειρίδιο του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE).

Η Μ. Γιαννάκου έκανε λόγο για διάφορες παρατηρήσεις που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο βιβλίο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχει ελαττώματα το βιβλίο» και είπε ότι, πριν αξιολογηθεί συνολικά την ερχόμενη χρονιά, υπάρχει η δυνατότητα να σταλθεί συμπληρωματικό φυλλάδιο και ένθετο και να κληθεί η συγγραφέας να τροποποιήσει ορισμένα σημεία.

Από τη συζήτηση, όμως, δεν μπόρεσαν να αποκρυφτούν ορισμένα σημαντικά στοιχεία: Η ίδια η υπουργός αναφέρθηκε στο Κέντρο για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) και την τετράτομη έκδοσή του για την ιστορία των Βαλκανίων, που αποτελεί προσπάθεια ωμής παρέμβασης των ιμπεριαλιστών στα σχολεία. Οπως είπε, οι τέσσερις τόμοι που στάλθηκαν στο υπουργείο προκειμένου να διανεμηθούν στους εκπαιδευτικούς, «έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και από το Ιδρυμα Λεβέντη». Η ίδια βεβαίωσε ότι οι τέσσερις τόμοι δεν έχουν σταλεί ακόμα στους δασκάλους, περιόρισε την αμφισβήτηση σε τεχνικά ζητήματα (δεν αναφέρονται οι πηγές), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μόλις λυθεί και το τεχνικό πρόβλημα να δοθεί έγκριση για το μοίρασμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών (2010-12-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-01-23 00:00:00.0)
Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα (2003-12-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την παγκοσμιοποίηση (2001-11-06 00:00:00.0)
Βιβλιοπαρουσιάσεις (2000-06-27 00:00:00.0)
Οι δρόμοι του Αρχάγγελου (1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ