Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προς οριστικοποίηση της συμφωνίας

Τα «βρήκαν», απ' ό,τι φαίνεται, η Βουλγαρία με τη Ρωσία στο θέμα του πετρελαϊκού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, οι κυβερνήσεις των τριών χωρών συμφώνησαν στη «διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης των Ομάδων Εργασίας στις 7 Φλεβάρη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας με σκοπό την οριστικοποίηση του περιεχομένου της Συμφωνίας».

Οι διεργασίες για την υπέρβαση των προβλημάτων που είχαν οι δύο χώρες φαίνεται ότι εντάθηκαν το τριήμερο 25-27 Γενάρη, ενώ ο Ελληνας υπουργός στη σύντομη δήλωσή του θέλησε να κάνει σαφές ότι η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απεμπλοκή της υπόθεσης, λέγοντας ότι: «Τις προηγούμενες ημέρες οι κυβερνήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Ελλάδας εργάστηκαν συστηματικά για την ολοκλήρωση του περιεχομένου της Διακρατικής Συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο αυτό: Πρώτον, στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2007 συναντήθηκαν στη Σόφια εμπειρογνώμονες από τις τρεις χώρες. Δεύτερον, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου είχε διαδοχικές συναντήσεις στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2007 στη Μόσχα με τον υφυπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Ντεμέντιεφ».

Σε λίγες μέρες, εκτός απροόπτου, θα γίνουν γνωστές πτυχές της συμφωνίας για την κατασκευή του περιβόητου αγωγού που ήδη έχει μετατραπεί σε αντικείμενο αντιπαραθέσεων ακόμη και ανάμεσα στις χώρες που προωθούν την κατασκευή του, με τις εταιρείες που έχουν συμφέροντα να κινούν τα «νήματα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ