Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΘΗΝΑ
Συγκέντρωση και πορεία για το Ασφαλιστικό

Μαζική και αγωνιστική η χτεσινή συγκέντρωση των ΕΒΕ της Αθήνας. Διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Με μια μαζική συγκέντρωση η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) έδωσε χτες το βράδυ την αγωνιστική της απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και στο ΠΔ 258/05, που μειώνει συντάξεις, αυξάνει εισφορές και μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στο ενιαίο ταμείο των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να στείλουμε στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μήνυμα αντίστασης στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν». Αφού έδωσε αρκετά παραδείγματα για τις δυσμενείς συνέπειες του ΠΔ, τόνισε «εμείς τα φτωχά λαϊκά στρώματα κάνουμε έναν αγώνα για να ζήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Υπάρχει κάποια δύναμη ικανή να μας σταματήσει; Είναι δυνατόν να μην ξεσηκωθούμε, να μην αντισταθούμε, να μην αντιδράσουμε ενάντια στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος, που γίνεται από την κυβέρνηση με το ΠΔ 258/05; Αυτό το ασφαλιστικό σύστημα έχει γίνει με θυσίες και πολλούς αγώνες και είμαστε υποχρεωμένοι να το αφήσουμε ακόμα καλύτερο στα παιδιά μας. Τους υποσχόμαστε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και θα τον κάνουμε πιο μαζικό. Ενα μεγάλο ποτάμι που θα πνίξει την πολιτική τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Π. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι «για την άσχημη εξέλιξη των δικαιωμάτων μας και ιδιαίτερα του ασφαλιστικού μας συστήματος ευθύνονται και οι πλειοψηφίες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που αποτελούνται από στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ». Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ πρόσθεσε ότι «σε συνεννόηση και με μυστικές διαδικασίες με τον διοικητή του ΟΑΕΕ, με την ανοχή και τη συνενοχή της πλειοψηφίας της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, παρουσίασαν σαν αναγκαιότητα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας οργανισμού το συγκεκριμένο ΠΔ».

Στη συγκέντρωση, που έγινε στο θέατρο «Διάνα», χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελαφρών Φορτηγών Λ. Κακαλές, που κάλεσε σε δυνάμωμα του αγώνα. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών K. Διαμαντάρης, που χαρακτήρισε τερατούργημα το ΠΔ. Χαιρέτισε επίσης από το ΠΑΜΕ ο Θ. Κούτρας, που μίλησε για την ανάγκη της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων με τους μικρούς ΕΒΕ και τη φτωχή αγροτιά, τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές και ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για επιβίωση των μικροεπιχειρήσεων στη σημερινή κατάσταση.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν δύο ψηφίσματα. Ενα για το Ασφαλιστικό και ένα εναντίον των μέτρων περιορισμού των διαδηλώσεων. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ