Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΟΦΙΝ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Στο επίκεντρο οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

Η πορεία υλοποίησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα των οικονομικών σχέσεων που έχουν ενσωματωθεί στη στρατηγική της Λισαβόνας, το πρόγραμμα δράσης της γερμανικής προεδρίας για το α΄ εξάμηνο του 2007 και η προετοιμασία του εαρινού ευρωπαϊκού συμβουλίου στις 8 - 9 Μάρτη, αποτελούν τα βασικά θέματα των συμβουλίων ΕΚΟΦΙΝ και ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, οι εργασίες των οποίων ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, στις βασικές προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας για το α΄ εξάμηνο του 2007, βάρος δίνεται στον συντονισμό των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών από τα κράτη - μέλη, καθώς και στις διαδικασίες προώθησης της εσωτερικής αγοράς, ειδικά στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της φορολογίας.

Στα πλαίσια της εαρινής συνόδου κορυφής τον ερχόμενο Μάρτη, το ΕΚΟΦΙΝ θα συζητήσει το προκαταρκτικό κείμενο των θέσεων της γερμανικής προεδρίας, ενώ το τελικό κείμενο θα παρουσιαστεί για έγκριση στο επόμενο ΕΚΟΦΙΝ στις 27/2. Θα συζητηθεί επίσης η «έκθεση προόδου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία συντάχθηκε με βάση τις αντίστοιχες εκθέσεις των κρατών - μελών για την προώθηση της στρατηγικής της Λισαβόνας, ενώ θα υπάρξει επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών οικονομικής πολιτικής και των πολιτικών απασχόλησης.

Στα πλαίσια της θέσπισης νέων προνομίων και κινήτρων για τις επιχειρήσεις, έχει ήδη παρουσιαστεί στις 24 Γενάρη, πρόγραμμα δράσης για τη μείωση κατά 25% του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων έως το 2012. Θα συζητηθούν επίσης οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων των κρατών μελών που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, για την υιοθέτηση του ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ