Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ρατσισμός του προέδρου σε βάρος νηπίων!
  • Ζήτησε να μην παίρνει παιδιά αλλοδαπών ο παιδικός σταθμός, για να φτάσουν οι θέσεις για τους Ελληνες εργαζόμενους
  • Αδικη απόρριψη αίτηση μητέρας από σταθμό του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Με επίδειξη αυταρχισμού και εκδηλώσεις ρατσισμού, επιχείρησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ελλείψεων θέσεων στον 32ο Παιδικό Σταθμό της οδού Κυκλάδων ο πρόεδρος του 6ου Διαμερισματικού Συμβουλίου, Κ. Λαγός.

Το θέμα έφερε για συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 17.7.2000 η Βέρα Γιωτοπούλου, μέλος του ΔΣ του Βρεφοκομείου. Οπως, λοιπόν, κατήγγειλε η η Β. Γιωτοπούλου, ο Κ. Λαγός προσήλθε στην Επιτροπή Επιλογής των παιδιών, κρατώντας μια κατάσταση με ονόματα παιδιών που είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής στον 32ο Παιδικό Σταθμό και απαιτούσε να συμπεριληφθούν στην κατάσταση έγκρισης εγγραφής, ανεξαρτήτως εισοδήματος και κανονισμού των Παιδικών Σταθμών. Οπως ανέφερε, μάλιστα, η Βέρα Γιωτοπούλου, ο Κ. Λαγός πίεζε με αυταρχικό τρόπο την υπεύθυνη του 32ου Παιδικού Σταθμού να δεχτεί υπεράριθμα παιδιά σε δύο τμήματα και αμφισβητούσε τον κανονισμό του ΔΣ ως προς την προτεραιότητα των παιδιών ανύπανδρων μητέρων και την κατάταξή τους ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα.

Κι όταν οι υπάλληλοι του είπαν ότι οι θέσεις για παιδιά δε φτάνουν και να εισηγηθεί στο δήμαρχο Αθηναίων τη δημιουργία νέων σταθμών, ο Κ. Λαγός βρήκε τη λύση στο ρατσισμό, λέγοντας να μην εγγράφονται τα παιδιά των αλλοδαπών που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του 6ου Διαμερίσματος.

Την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου του 6ου Διαμερίσματος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Λεων. Αυδής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Ο Λεων. Αυδής ανέγνωσε αποσπάσματα της απόφασης του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου που καταδίκαζε τον Κ. Λαγό και επισήμανε ότι αυτή την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του προέδρου πρέπει να την καταδικάσει και το δημοτικό συμβούλιο.

Ομως, δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξη του Δ. Αβραμόπουλου διαφώνησαν, γιατί, όπως ισχυρίστηκαν, ο Κ. Λαγός δεν ήταν παρών για να εκθέσει τις απόψεις του, τη στιγμή που ήξεραν ότι ήταν παρών στην αίθουσα και, όπως τους είπε ο Λεων. Αυδής, έφυγε, όταν άρχισε να αναφέρεται στο περιστατικό.

Αδικη απόρριψη αίτησης

Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί και η απόρριψη της αίτησης εγγραφής των παιδιών της Ζ. Γκενόγλου, από τον 26ο Παιδικό Σταθμό Αθήνας, με το σκεπτικό πως η μητέρα δεν εργάζεται, όπως η ίδια καταγγέλλει, αν και από το 1996 δεχόταν τη σχετική έγκριση. Οι υπεύθυνοι του Σταθμού γνώριζαν πως η μητέρα εργάζεται με οχτάμηνες συμβάσεις. Ετσι, ενώ κατά την εξέταση των αιτήσεων στις 14-7-2000 η μητέρα ήταν στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, στις 17 του ίδιου μήνα υπέγραψε νέα σύμβαση εργασίας.

Το θέμα παραπέμφθηκε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εξέτασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ