Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλαστογραφία ή βαριά αμέλεια;

Αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε ο 30χρονος Κ. Κ., ο οποίος ζητάει 60 εκατ. δραχμές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από βαρύτατη αμέλεια των αρμοδίων.

Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αποφοίτησε από το ΕΜΠ (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) το 1993, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε στο ίδιο ίδρυμα και το διδακτορικό του. Το ακαδημαϊκό έτος 1998-'99 υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στην Παιδαγωγική Σχολή ΣΕΛΕΤΕ και προσκόμισε τα σχετικά δικαιολογητικά με τα αντίγραφα των τίτλων σπουδών του.

Ωστόσο, όταν η ΣΕΛΕΤΕ ζήτησε από το ΕΜΠ τα αντίγραφα των τίτλων σπουδών για να βεβαιωθεί για τη γνησιότητά τους, από το Πολυτεχνείο δόθηκε η απάντηση ότι στα αρχεία του ιδρύματος δεν υπάρχουν τίτλοι σπουδών για το συγκεκριμένο άτομο, με συνέπεια να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και να μην πάρει μέρος στο διαγωνισμό της ΣΕΛΕΤΕ.

Πρόκειται για γραφειοκρατικό λάθος με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τον 30χρονο ή για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια πλαστογραφίας για να εξαπατηθεί η ΣΕΛΕΤΕ;

Η συνέχεια για την περίεργη αυτή υπόθεση θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς η εκδίκαση της αγωγής προσδιορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβρη.

Πάντως, ο 30χρονος πτυχιούχος του Πολυτεχνείου είναι κατηγορηματικός και επιρρίπτει ευθύνες σε όσους έλεγξαν τους τίτλους σπουδών του για «βαριά αμέλεια, που αγγίζει τα όρια του ενδεχόμενου δόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ