Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ασυμβίβαστη πάλη για τα δικαιώματα των νέων

Στο Κηποθέατρο της πόλης έστησαν τη δική τους κόκκινη γιορτή οι νέοι κομμουνιστές, το περασμένο Σαββατόβραδο

Στην ακριτική Θράκη οι νέοι κομμουνιστές δίνουν το δυναμικό τους «παρών» και τον καθημερινό τους αγώνα. Και όπως ξέρουν να αγωνίζονται, ξέρουν και να τραγουδούν και να διασκεδάζουν. Ετσι το Σάββατο το βράδυ οι νέοι κομμουνιστές στην Αλεξανδρούπολη έστησαν τη δική τους «γιορτή», στο Κηποθέατρο Εγνατία, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ο χώρος «στολισμένος» με πανό και ταμπλό αφιερωμένα σε όλα αυτά που απασχολούν τους νέους ανθρώπους: Ειρήνη, Παιδεία, Ανεργία - Εργασιακές σχέσεις, Ναρκωτικά.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η Εύα Βλισίδου, μέλος της Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης η οποία κάλεσε τους νέους σε ασυμβίβαστη πάλη για ό,τι μας ανήκει.

«Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο καλοκαιριού η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές, δουλεύει και μάλιστα δουλεύει με στόχο και σκοπό», είπε στη συνέχεια ο Λάζαρος Μπάμπας, γραμματέας του ΝΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ για να προσθέσει: «Η πολιτική και οι επιλογές της δεν αποτελούν κάποιο λάθος, κάποια άτυχη στιγμή λόγω άγνοιας. Είναι συνειδητές επιλογές με ένα και μοναδικό στόχο. Να προστατέψουν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των αφεντικών τους. Να υποτάξει κάθε άλλη φωνή, κάθε λαϊκή αντίδραση που αμφισβητεί τους μονόδρομους της ΟΝΕ και της ΝΑΤΟικής εξάρτησης. Να δημιουργήσει τον καινούριο τύπο ανθρώπου, αυτόν του καταρτίσιμου, απασχολήσιμου, ασφαλίσιμου, αναλώσιμου. Του ανθρώπου που θα έχει μάθει και συνηθίσει μόνο στο "μάλιστα" και "διατάξτε"».

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις, μέτρα που όπως υπογράμμισε, βάζουν στο στόχαστρο το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση, τον πυρήνα δηλαδή των κατακτήσεων της εργατικής τάξης αλλά και στα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της παιδείας.

«Υπάρχει λύση, διέξοδος. Υπάρχει προοπτική και ακριβώς γι' αυτή την προοπτική σάς καλούμε να συμβάλλετε, να ενώσετε τις φωνές σας και τις δυνάμεις σας με τις φωνές και τις δυνάμεις των κομμουνιστών. Ελάτε μαζί μας, με την ΚΝΕ που ξέρει και να τραγουδά και να αγωνίζεται στο πλάι του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση», κάλεσε.

Στη συνέχεια οι νέοι και νέες τραγούδησαν μαζί με το ροκ συγκρότημα «The ansewer» και χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ συντροφιά με ρεμπέτικη κομπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ