Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Αντιδρούν στην κατεδάφιση των Προσφυγικών

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατεδάφιση των προσφυγικών κατοικιών στην οδό Πανόρμου (Γηροκομείο), που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να κατασκευάσει υπέργειο γκαράζ, δηλώνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, η Επιτροπή Αγώνα Προσφυγικών Πανόρμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων.

«Μερικοί από εμάς γνώρισαν στο πετσί τους το μικρασιατικό ξεριζωμό. Οι υπόλοιποι γεννηθήκαμε στα προσφυγικά της οδού Πανόρμου, έχοντας χαραγμένες στη μνήμη μας τις διηγήσεις των γονιών μας και παππούδων μας για τον ξεριζωμό. Δυστυχώς, αυτός ο εφιάλτης, ο ξεριζωμός, τώρα απειλεί κι εμάς τους ίδιους. Αυτή τη φορά, από κρατικούς φορείς, την "Αττικό Μετρό ΑΕ" και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το σχέδιό τους είναι η κατεδάφιση των κατοικιών μας και η ανέγερση στη θέση τους ενός πενταώροφου υπέργειου Σταθμού Μετεπιβίβασης αυτοκινήτων, απαλλοτριώνοντας τις κατοικίες μας (και τις μνήμες μας) με λίγα χρήματα που δεν επαρκούν για μια αξιοπρεπή κατοικία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των φορέων.

Οπως τονίζουν οι σύλλογοι, «ακόμη και οι προβαλλόμενες ως δημόσιο συμφέρον και κοινή ωφέλεια, ανάγκες της "Αττικό Μετρό" για την κατασκευή του σταθμού μετεπιβίβασης στη θέση των κατοικιών μας είναι διάτρητες, αφού:

1. Υπάρχει ο θεσμοθετημένος υπόγειος χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων, κάτω από την οδό Λ. Ριανκούρ.

2. Υπάρχει το οικόπεδο στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, απέναντι από την πλατεία Βέμπο για κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων.

3. Υπάρχουν 2.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή.

4. Υπάρχει το γεγονός της πρόσφατης ανάθεσης "Μελέτης Αναβάθμισης" της περιοχής από το Δήμο Αθηναίων σε μελετητικό γραφείο, το οποίο θα εξετάσει τις ανάγκες για χώρους στάθμευσης. Επομένως, είναι ανακόλουθη η ενέργεια του ΥΠΕΧΩΔΕ να προωθήσει την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή του σταθμού μετεπιβίβασης.

5. Η "Αττικό Μετρό" σκοπεύει να κατασκευάσει νέα γραμμή από το σταθμό Πανόρμου μέχρι το ΟΑΚΑ και ως ενδιάμεσος σταθμός δεν έχει ανάγκη από σταθμό μετεπιβίβασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ