Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μπουν στη μάχη οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Την ανάγκη για αγώνες των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα διασφαλίζουν τη διάρκεια, τη συχνότητα και την κλιμάκωση και θα στρέφονται ενάντια στον πυρήνα των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση στην Παιδεία, τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Το ΔΣ της ΔΟΕ αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ προτείνει άμεσα διαδικασίες βάσεις, μία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 15/2 και μία 48ωρη για τις 27-28/2, που είναι και οι αντίστοιχες ημερομηνίες συζήτησης και Α' ψηφοφορίας επί των αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος. Αμεσα ΓΣ με στόχο την έγκαιρη κλιμάκωση για το Μάρτη, με όλα τα μέτρα στήριξης για την επιτυχία αυτών των απεργιών, ώστε να αποκτήσει μαζικά παλλαϊκά χαρακτηριστικά αντεπίθεσης στην πολιτική της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που συζητούν για απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών στις 15 και 27 Φλεβάρη. Το Σάββατο 3 Φλεβάρη θα συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ