Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αγριες μάχες και επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Οι δοσιλογικές αρχές και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν υποστήριξαν χθες ότι σκότωσαν «30 μαχητές των Ταλιμπάν» στην επαρχία Χελμάντ, μετά από 5ωρη μάχη στην οποία κλήθηκαν και αεροσκάφη. Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τη συζήτηση περί της θρυλούμενης «εαρινής αντεπίθεσης» των Ταλιμπάν, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Ρίτσαρντ Νάγκι είπε ότι δεν πιστεύει πως οι άτακτοι ισλαμιστές μαχητές είναι ικανοί να την εξαπολύσουν, αλλά ασφαλώς «θα υπάρξει αύξηση του επιπέδου της βίας όταν καλυτερεύσει ο καιρός». Ενώ ο υποστράτηγος Ντέιβιντ Ροδρίγκες, ο εισερχόμενος διοικητής των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, εκτίμησε ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας το 2007 στο Αφγανιστάν θα ξεπεράσουν τις 139 που καταγράφηκαν πέρυσι.

Στην Τζαλαλαμπάντ, ένας Αφγανός μεταφραστής τραυματίστηκε από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχηματοπομπής του ΝΑΤΟ χθες.

Στο Βερολίνο, όπου οι «διεθνείς δωρητές» ολοκλήρωσαν χθες τη διήμερη σύνοδό τους, υπήρξε η υπόσχεση της παροχής «μεγαλύτερου ελέγχου» στην κυβέρνηση - μαριονέτα του Αφγανιστάν.

Στο Πακιστάν, ερευνητές είπαν ότι ανακάλυψαν στοιχεία που «συνδέουν» τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών - πάνω από τέσσερις, ορισμένες ιδιαίτερα πολύνεκρες - «με τους Ταλιμπάν».

Στον Καναδά, υπήρξε η αποκάλυψη ότι ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών που εμφανίστηκαν για να «υποστηρίξουν το στρατό» που πολεμά στο Αφγανιστάν ήταν ...νεοσύλλεκτοι στρατιώτες - που διατάχθηκαν να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση - και μέλη οικογενειών στρατιωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ