Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Πάρτε την υπόθεση στα δικά σας χέρια

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ στον ΑΗΣ Αλιβερίου και στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους ΣΥΝοδοιπόρους τους και τους εκφραστές τους στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Να στηρίξουν αποφασιστικά εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίζονται για τα συμφέροντά τους, για ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στα συνδικάτα και γενικότερα, για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, την υπόθεση στα χέρια τους»... Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής στους εργαζόμενους του ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου και της ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας») κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, στο οποίο, ανάμεσα σε άλλους, συμμετείχε και ο Ηλίας Σταμέλος, στέλεχος του Κόμματος και αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στη συγκέντρωση στον ΑΗΣ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέπτυξαν τις θέσεις του Κόμματος για την Ενέργεια και κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στις εκλογές της 6-7 Φλεβάρη για την ανάδειξη εκπροσώπων στο ΔΣ της ΔΕΗ και στον ΟΑΠ.

Στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις (24ωρες απεργίες, στάσεις εργασίας κλπ) για τη ματαίωση των αντεργατικών σχεδίων της πολυεθνικής εργοδοσίας (μείωση προσωπικού, «νέο οργανόγραμμα», εφαρμογή πολυειδικότητας, κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων). Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του Κόμματος και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης σε ταξική κατεύθυνση και συντονισμού με τα άλλα σωματεία του ομίλου και της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ