Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να διευρυνθεί το μέτωπο του αγώνα

Motion Team

Σε συζήτηση για το πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας για δημόσια δωρεάν Παιδεία εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το απόγευμα η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στο αμφιθέατρο της Νομικής του ΑΠΘ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Συμμετείχαν μαζικά οι φοιτητές που αυτήν την περίοδο δίνουν καθημερινά τη μάχη, μέσα από πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Τόσο από τον εισηγητή, όσο και από τους ίδιους τους φοιτητές, σημειώθηκε η αναγκαιότητα ο αγώνας αυτός να δυναμώσει και να κλιμακωθεί συντονισμένα με το εργατικό λαϊκό κίνημα, να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

«Η εκπαίδευση σήμερα είναι το εργαστήρι των επιδιώξεων της άρχουσας τάξης για το αύριο», σημείωσε ο ομιλητής αναφερόμενος στον ταξικό χαρακτήρα του προβλήματος της Παιδείας και των αλλαγών που προωθούνται. «Από αυτήν τη σκοπιά για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ - πρόσθεσε - ήταν και παραμένει πάντα θεμελιακό στοιχείο της πολιτικής μας όχι απλά η στήριξη των αγώνων που αντιστρατεύονται την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά η ολόπλευρη συμμετοχή στην οργάνωση, την προετοιμασία και την ανάπτυξή τους».

Ο Δ. Παπατολίδης αναφέρθηκε συνολικότερα στους αγώνες για το δικαίωμα στη μόρφωση της νεολαίας και του λαού, σημειώνοντας πως αποτέλεσαν ειδικά στη χώρα μας και ιστορικά σοβαρό πεδίο ανάπτυξης οξυμένων ταξικών συγκρούσεων.

Και κατέληξε εκτιμώντας πως αν οι αγώνες που εξελίσσονται σήμερα είχαν μεγαλύτερη ένταση αρκετό καιρόν πριν, δηλαδή από τότε που κατατέθηκαν οι προτάσεις της Μπολόνια, «σήμερα θα ήμασταν σε ακόμη καλύτερη θέση, θα έμπαιναν πιο ισχυρά εμπόδια στην υλοποίηση των πολιτικών του κεφαλαίου που με ευλάβεια υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ