Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε κοινό βηματισμό σπουδαστές, φοιτητές, εργάτες

Τον κοινό βηματισμό τους διερευνούν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης μαζί με τα εργατικά συνδικάτα της περιοχής για τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα του αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, παίρνοντας πρωτοβουλίες συντονισμένων δραστηριοτήτων, όπως ανακοινώθηκε χτες το πρωί στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Συντονιστικού Φοιτητικών - Σπουδαστικών Συλλόγων, του ΕΚΘ, του ΕΣΔΕΠ, της ΕΔΟΘ, της ΕΝΙΘ, σωματείων του ΠΑΜΕ κι άλλων μαζικών φορέων. Οι φοιτητές κάλεσαν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12 μ.μ., έξω από το Πολυτεχνείο.

Η Ζ. Σκούφα, εκ μέρους του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων, σημείωσε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια συντονισμού με τους εργαζόμενους, με στόχο τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου φοιτητών - εργαζομένων. Και κάλεσε τα συνδικάτα να παλέψουν για την κήρυξη απεργίας στις 15 και κυρίως στις 22 Φλεβάρη.

Ως εκπρόσωπος του ΕΚΘ μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΕΚΘ οφείλει να προχωρήσει στην πράξη τις αποφάσεις του για υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την πάλη για ενιαίο δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Ως μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ανέπτυξε τη θέση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί στα γεμάτα από τα σωματεία και το ΕΚΘ». Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του ΕΣΔΕΠ, της ΕΔΟΘ και των άλλων μαζικών φορέων δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό των φοιτητών.

Ο ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) του ΑΠΘ ανακοίνωσε πως μετά από γενική συνέλευση (5/2/07) αποφάσισε να προχωρήσει σε πενθήμερη απεργία και να συγκαλέσει γενική συνέλευση στις 12 Φλεβάρη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου έγιναν και δύο καταγγελίες από την πλευρά των φοιτητικών συλλόγων. Η μία έγινε από τη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Ιατρικής του ΑΠΘ κι αφορούσε στα ψευδή δημοσιεύματα γνωστής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, η οποία - όπως υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης της Ιατρικής - εξαπέλυσε «αναλήθειες και ανακρίβειες» για τους φοιτητές της Ιατρικής, που υπερασπίστηκαν την απόφαση του συλλόγου τους για κατάληψη κόντρα σε καθηγητές της Ιατρικής, οι οποίοι δε σέβονται την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου και διεξάγουν «κρυφά» μαθήματα. Τέλος, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατήγγειλαν την αντιδημοκρατική νοοτροπία της Συγκλήτου του ΠΑΜΑΚ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, πλειοψηφούσας παράταξης του συλλόγου φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, και ζήτησαν συμπαράσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκη του αυταρχισμού από τον ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ(2024-02-10 00:00:00.0)
«Δεν θα περάσει» η κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησης(2024-01-30 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι(2023-07-27 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 21 Οκτώβρη(2021-10-19 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και αναβολές(2012-10-24 00:00:00.0)
«Καμία αυταπάτη, ανυπακοή! Σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουμε μομφή»(2007-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ