Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πολύμορφη δράση

Νέος γύρος συνελεύσεων, συμμετέχουν αύριο στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, νέο συλλαλητήριο μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Κλιμακώνοντας με μαζικές συνελεύσεις, πολύμορφες πρωτοβουλίες και καταλήψεις σε όλες τις σχολές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας προετοιμάζουν την κορύφωση των διαδηλώσεων για το διήμερο πανελλαδικής παλλαϊκής δράσης. Απαιτούν να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να αποσυρθεί ο νόμος - πλαίσιο, να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει νέος γύρος συνελεύσεων σε όλες τις σχολές για εβδομαδιαίες καταλήψεις. Στο μεταξύ, επτά γενικές συνελεύσεις έχουν αποφασίσει συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο, Τετάρτη 14 Φλεβάρη.

Είκοσι μία γενικές συνελεύσεις προχωρούν στη διοργάνωση του παλλαϊκού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15 Φλεβάρη με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο, σε απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντριβανίου, ενώ σε συγκέντρωση των μαθητών, στις 11.30 π.μ., στην Καμάρα, καλεί το ΣΑΣΘ. Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα στη 1 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητών και σωματεία.

Μικροπροβλήματα προσπάθησε να δημιουργήσει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στη γενική συνέλευση της Θεολογικής, δυσαρεστημένη από την αγωνιστική απόφαση του συλλόγου. Ο υπεύθυνος της ΔΑΠ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου της Θεολογικής, Κ. Μιχαηλίδης, ως κοινός τραμπούκος χτύπησε μέλη της ΠΚΣ.

Στην Καβάλα οι γενικές συνελεύσεις των ΣΔΟ και ΣΤΕΦ καλούν σε συγκέντρωση στις 12 μ., στους Κήπους, την Πέμπτη 15 Φλεβάρη. Στην Αλεξανδρούπολη το ΣΑΣΑ καλεί τους μαθητές, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο. Στην Κομοτηνή το Μουσικό Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής καλούν, στις 11 π.μ, στην κεντρική πλατεία. Η γενική συνέλευση της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Σερρών θα συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης στην Αθήνα. Στην Κοζάνη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κοζάνης καλεί στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενώ σήμερα, στις 12 μ., οι σχολές του ΤΕΙ Κοζάνης καλούν σε γενική συνέλευση.

Ολοι στην απεργιακή κινητοποίηση

Με εξορμήσεις στα μαγαζιά, τις τράπεζες και τα εργοστάσια οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την πανεργατική 24ωρη απεργία, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση των ταξικών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Στην προκήρυξη, που εξέδωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να φτιάξουν κοινό μέτωπο για Παιδεία και Οικονομία στην υπηρεσία του λαού. Εχουν κοινό συμφέρον, σημειώνει το ΠΑΜΕ, να παλέψουν από κοινού για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία.

Στη Θεσσαλία

Συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις κι άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών διοργανώνουν αύριο οι ταξικές δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα, αποφάσεις συμμετοχής και άλλες πρωτοβουλίες παίρνουν και οι φοιτητές και οι σπουδαστές στις γενικές συνελεύσεις τους, ενώ αγωνιστικό «παρών» θα δώσουν και οι μαθητές.

Στη Λάρισα, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και για την καλύτερη οργάνωσή του, χτες το απόγευμα, συγκάλεσε σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της δύναμής του και των αντιπροσώπων του.

Στο Βόλο, το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί, στις 6.30 μ.μ., στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στα Τρίκαλα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία, στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ