Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιθέσεις ενώ αναμένονται τα νέα «μέτρα ασφαλείας»

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μια νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε, χτες, στη Βαγδάτη, την ημέρα που, με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις, θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές του «νέου σχεδίου ασφαλείας» που έχει αρχίσει, ήδη, να τίθεται, σταδιακά, σε εφαρμογή για την πρωτεύουσα. Ο καμικάζι με το παγιδευμένο φορτηγάκι εξερράγη στο χώρο στάθμευσης ανάμεσα στο ιδιωτικό κολέγιο Οικονομικών Επιστημών και σε μεγάλη αποθήκη τροφίμων του υπουργείου Εμπορίου στη συνοικία Ισκάν, που κατοικείται κυρίως από σιίτες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται τόσο φοιτητές όσο και εργαζόμενοι και περαστικοί. Στο συγκεκριμένο κολέγιο φοιτούν σιίτες, σουνίτες και άλλες εθνότητες, οπότε ο ακριβής στόχος των δραστών της δεν είναι σαφής. Σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 40. Μία ημέρα νωρίτερα, στις επιθέσεις που συγκλόνισαν υπαίθριες αγορές της πρωτεύουσας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 77 πολίτες.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι αργά χτες επρόκειτο να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους κατοίκους της Βαγδάτης, ο Ιρακινός υποστράτηγος Αμπούντ Γκαμπάρ, που έχει τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης ασφαλείας που έχει αρχίσει, σταδιακά, να διεξάγεται στη Βαγδάτη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Γκαμπάρ θα τους ενημερώσει ότι η πόλη θα χωριστεί σε 10 στρατιωτικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων θα στηθούν «συνοριακά φυλάκια», που θα κλείνουν όταν δύει ο ήλιος, καθώς και για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα ειδικά μέτρα μετακίνησης που θα τεθούν σε εφαρμογή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ